GODINA DANA MANDATA

Marko Filipović 365 dana vodi Rijeku: ‘Prva je godina bila turbulentna, ali – bila je uspješna”

Marko Filipović točno je godinu dana na čelu Grada Rijeke. Naslijedio je dugogodišnjeg gradonačelnika Vojka Obersnela što je samo po sebi bilo vrlo izazovno

Koliko je zadovoljan dosadašnjom provedbom svog programa pod nazivom Novi ritam grada napisao je u objavi na Facebooku.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Danas je točno godina dana od početka mog gradonačelničkog mandata – prva je godina bila turbulentna, ali kada se sve zbroji i oduzme – bila je uspješna.

Već u prvim mjesecima rada uspjeli smo bitno smanjiti broj neupisane djece u jaslice – pronašli smo i uredili dodatne prostore za male Riječane u našim vrtićima. Tim putem nastavljamo, uz dogradnju postojećih i izgradnju novih vrtića. Nabavljeno je i novo dostavno vozilo za prijevoz hrane za Dječji vrtić More.

Radovi na Poduzetničkoj zoni Bodulovo privode se kraju, zaključen je natječaj za izgradnju kolodvora Žabica, a započeli su radovi u sklopu najvećeg vodovodnog projekta u Hrvatskoj vrijednog 1,7 milijardi kuna koji se realizira u Rijeci i okolici, financira EU sredstvima i kojim štitimo čistoću našeg mora i izvorišta pitke vode.

Tu su i radovi na modernizaciji toplana i toplovoda u Rijeci, a potpisan je i ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i prenamjeni zgrade Energane u inkubator za kreativne tehnologije i IT industriju!

POS-ovi stanovi grade se na Martinkovcu, nova lokacija za stanogradnju priprema se na Krnjevu…

Proširili smo Urbanu riječku aglomeraciju koju sada čini sveukupno 14 jedinica lokalne samouprave.

Proveli smo natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja Sekundarnog gradskog središta Rujevica i izabrali najbolji rad koji će poslužiti za izradu urbanističkog plana uređenja ovog područja.

Više nego uspješno realiziraju se i nacionalni projekti u Rijeci – od izgradnje državne ceste D-403, preko natječaja za izgradnju dvotračne pruge kroz Rijeku, sve do izbora koncesionara na Zagrebačkoj obali te razvoja projekta uređenja nautičke marine Porto Baroš.

U fokusu su nam bila i ulaganja u riječki sport. Započeli su radovi na igralištu Robert Komen, sportska dvorana SRC-a „3.maj“ dobila je novi sustav klimatizacije i uređenu mini rekreacijsku zonu uz dvoranu, otvorili smo u centru grada novi prostor namijenjen gimnastici i sportskom penjanju, obnovili smo sprave na više dječjih igrališta i sportskih terena… S ulaganjima nastavljamo i dalje!

Djevojčicama u osnovnim školama osigurali smo besplatne higijenske uloške…

Sufinancirali smo hranu za pse udomljene iz Skloništa za životinje Lič, postavljamo kućice kao skloništa za mačke, pripremili smo plaže za novu sezonu…

Dobitnici smo brojnih nagrada i priznanja. Rijeka je proglašena drugim najboljim gradom u Hrvatskoj za razvoj startupova te smo i dalje predvodnik hrvatskih gradova u području pametnih rješenja, ali i transparentnosti. Na vodećoj smo poziciji i u povlačenju EU sredstava.

Iza mene i mog tima su brojna druženja i susreti s građanima, bili smo domaćini različitih manifestacija… Puno je to lijepih trenutaka i ovom vam prilikom želim zahvaliti na podršci.

Planova je puno, a ono što je najvažnije – jedan po jedan idu u realizaciju, kako bi naša Rijeka i dalje ostala ugodno mjesto za život i rad…”, napisao je u svojoj objavi Marko Filipović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari