FINO I ZABAVNO

Galerija | MARUNADA U DOBREĆU Miris pečenih maruna, delicije i zabavni program privukli brojne posjetitelje

Maruni i delicije lokalnih OPG-ova, uz popratni zabavni program za sve uzraste, privukli su brojne posjetitelje u Dobreć

Miris pečenih maruna ponovno je preplavio ulice Dobreća. U tijeku je 47. Marunada, fešta u čast najboljim kestenima na svijetu

“Nakon dvije pandemijske godine, prvi puta slobodno organiziramo dobrećku marunadu i to je nešto što je dio tradicije ovoga kraja. Na tome ustrajemo i na tome radimo”, kaže Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije.

Lovranci su na svoje marune izuzetno ponosni, a imaju i zašto biti.

“Zbilja fantastični. Bili smo na Marunadi u Lovranu, isto su bili fini, ali ovi su sada savršeni”, komentar je posjetitelja Marunade.

Ove godine manifestacija donosi posebno bogat program za sve uzraste, s naglaskom na dio programa za djecu.

“Radionice za djecu Društva naša djeca, imamo OPG De Poli sa pričom pčela i maruna. Imamo danas i umjetničku školu Matka Brajića iz Lovrana, imali smo miće čakavčiće i sportsko-rekreacijski dio nakon toga”, kaže Lorena Bašan, organizatorica programa Marunade.

Programom i gastro ponudom zadovoljni su i odrasli posjetitelji.

Pored delicija od maruna, na Marunadi se mogu kušati I kvalitetni proizvodi lokalnih OPG-ova.

“Imamo u ponudi maslinovo ulje, naše orahe, marune, za degustaciju imamo nešto grožđa, fragule”, kaže Nedi Perišić.

Navečer će posjetitelje zabavljati Kantridersi i Mauro Staraj & La banada dok će sutra svirati Trio Ase, Sakraboyski band i DJ Vedran, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari