MAŠKARANI VIKEND: S rasplesanog Carnival DJ Session uletite na ludi Maškarani auto-rally Pariz – Bakar!

Predstojeći karnevalski vikend posebno će obilježiti sport i glazba – uz niz ostalih programa očekuju nas Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, Carnival Snowboard Session te veliki Carnival DJ Session 2018

Što nas sve očekuje u sklopu Riječkog karnevala u sljedećih tjedan dana najavljeno je na konferenciji za medije.

Manifestacija u kojoj Riječki karneval uspješno balansira sportski duh i čisto karnevalsko ludilo je svakako Maškarani auto-rally Pariz – Bakar. Kolona „puknutih oktanaca“ i ove će godine odvoziti svoju poznatu rutu od riječkog Pariza pa sve do Bakra, a zacrtani datum je nedjelja 4. veljače, dan kasnije od planiranog, zbog nepovoljne vremenske prognoze za subotu.

Rally je najavio Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka, a ova jedinstvena povorka koju voze motorizirane maškare u prigodno dekoriranim vozilima kreće s riječkog Pariza u 10.05 sati, na Korzu će se pokazati oko 10.30 sati, nakon čega kreće na daljnje izazove prema Kostreni. U 14 sati vozi se ispit spretnosti u Bakru na parkiralištu u Senjskoj ulici, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika.

Carnival Snowboard Session

Ovogodišnje snježno-morske borderske egzibicije na Gatu Karoline Riječke predstavio je Miodrag Toskić iz Snowboard kluba Nine, a Carnival Snowboard Session također seli na nedjelju 4. veljače.

Već deset godina Carnival Snowboard Session donosi snijeg, ridere i mnoštvo dobre zabave u sam centar Rijeke, a za jubilarni, deseti CSS uz vozače iz Hrvatske dolaze i gosti iz Austrije, Nizozemske, Slovenije, Mađarske i Srbije. Ove godine organizatori CSS-a su se udružili s Avalanche Risk City Jamom, ekipom koja radi slično natjecanje u Novom Sadu, te će ova dva gradska natjecanja dodijeliti zajedničku nagradu ukupnom pobjedniku. Uz ovu novonastalu suradnju, CSS je ponovno i jedna od postaja World Snowboard Toura u sklopu kojeg se boduje za poredak najboljih svjetskih snowboardera.

Za organizaciju ovog događaja šleperima se doprema 100 kubika snijega, natjecanje kreće u nedjelju od 14 sati, a za atmosferu na Gatu će se pobrinuti eRvin i Vlado Deepstoned Cadjenovic. Uz uživanje u egzibicijama vrhunskih snowboardera u nedjelju, tu je i popratni program – u petak, 2. veljače, družimo se u OKC Palach od 20 sati na trećem izdanju Carnival Snowboard Film Festivala na kojem će se prikazivati amaterski filmovi o snowboardingu.

Veliki party u Ex port Delti

U subotu 3. veljače očekuje nas veliki party u Ex port Delti od 21 sat koji je najavila predstavnica organizatora Darija Šetula iz agencije Promocija.

Carnival DJ Session nasljednik je legendarnog Carnival Partya koji je spontano i pomalo slučajno pokrenut još 2000. godine kada je sve, po jasnom uzoru na berlinski Love Parade, pokrenuto na alegorijskim kolima „Millenium Bugs“.

Od tada je neizbježni dio Riječkog karnevala, a ove godine party donosi jedno zaista veliko ime, Kevina Saundersona, umjetnika koji je dosegao platinaste tiraže s grupom Inner City, vlasnika diskografske kuće KMS, festivalskog promotora detroitskog Movementa, istinskog inovatora u panteonu popularne glazbe, prvaka moderne kulture i vrhunskog DJ-a. Uz Saundersona nastupaju i domaće snage Addo & Poco Locco, Peznt, Mark Ash, Fryer i Dino Jukić. Ulaz na ovaj veliki party je već tradicionalno besplatan.

Carnival DJ Session povorka koja je bila najavljena za ovu subotu, održat će se slijedeću nedjelju u sklopu popularne završne povorke Riječkog karnevala. Prijavljene grupe mladih, 10 karnevalskih grupa sa oko 2.000 sudionika, predstavit će svoje maske brojnoj publici grupirane kao „povorka mladih“ odmah na početku Međunarodne karnevalske povorke.

Ostali programi

Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednica grada Rijeke najavila je i sve ostale programe pred nama, počevši sa Tradicionalnim karnevalskim koncertom Gradske glazbe Trsat – Rijeka u Hrvatskoj čitaonici Trsat u petak 2. veljače s početkom u 19.30 sati. Na programu su skladbe The James Bond, Abba Gold, Latin Gold, Irish Fantasy, Sing Sing, Prošeći se Kvarnerom, Hootenanny, Dixieland for band te polka Oberkrain.

Karnevalski vikend ne može proći bez maškaranih tanci – 2. veljače pleše se u Domu Pašac od 21 sat, a dan kasnije u Domu Zamet također od 21 sat. I najmlađi ponovno imaju priliku isplesati se pod maskama u petak 2. veljače na Maškaranom petku ZVRK 2 u Zabavnom parku Zvrk od 19 sati, uz nagrade za najbolje maske.

Riječki karneval dio je programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020., a u sklopu njegovih „27 susjedstava – Ri EPK“ u petak 2. veljače održat će se prezentacija Turnić – Mlaka uz nastup plesne grupe Flame i plesnog studija Trinity@co ispred Nebodera u Čandekovoj ulici 8 i MO Turnić u 16 sati, a u 17 sati u prostorijama MO Turnić se otvara izložba „Maškarana keramika“.

Nedjelju 4. veljače Pehlinom prolazi tradicionalna maškarana povorka Maškarani Pehin s početkom u 11 sati, a u ponedjeljak 5. veljače kreće prva od brojnih humanitarnih akcija u sklopu Karnevala – od 14 do 18 sati u Domu Crvenog križa održat će se Dobrovoljno davanje krvi.

HNK Ivana pl. Zajca pridružuje programu Karnevala s jednim hvalevrijednim projektom – edukacijskim koncertom maestra Igora Vlajnića „Koliko ste muzikalni?“ 7., 8. i 9. veljače. Koncert je zamišljen kao svojevrstan test muzikalnosti koji će publici otkriti i produbiti saznanja o glazbi, a možda otkriti i neke skrivene talente.

Cjelokupni program Riječkog karnevala 2018. objavljen je na web stranici www.rijecki-karneval.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari