PO 40. PUT

Video | Maske će vlast u Rijeci preuzeti 17. siječnja. Pratili smo zvuk šivaćih mašina koji vodi do Draških maškara

Maškare će vlast u Rijeci, 40. put, službeno preuzeti 17. siječnja. To znači da svi kostimi do tada moraju biti gotovi. Zvukovi šivaćih mašina dopiru sa svih strana, a mi smo pratili onaj koji vodi do Draških maškara

Garaže, podrumi, svi mogući- inače ni po čemu posebni prostori u Rijeci i okolici, ovih dana postaju radionice iz kojih će izaći najraskošnije maske, izvještava Ida Balen za RTL danas.hr.

Zbog korone nisu šivali od 2020. godine

“Dvije godine je bila pauza i svi još s većom voljom i žarom radimo”, govori Maja Babin koja dodaje da ih ove godine ide više od 70.

A baš Maja možda će biti i nova kraljica, jer natjecat će se za krunu u ime Draških maškara.

Iz njihovih je redova Rijeka izabrala meštra karnevala. Nije ih zaboravio zbog nove titule, redovno provjerava kako sve napreduje.

“Zašto me to ispunjava, to druženje zajedničko, koje je u biti najljepši segment cijele ove priče. Naravno, karneval ima tu svoje mjesto, ali to druženje, zajednička izrada kostima, to je stvarno neprocjenjivo”, kazao je meštar Riječkog karnevala Sandi Pribanić.

Bit će blještavo, kako i doliči

“Tu budu svakakvi uvjeti na Korzu Što treba napraviti? Uvijek tražimo te neke kape da su nam od nekakvih kartona koji to sve može podnijet.Bude malo umora, ali to sve prođe u veselju”, govori Sara Berta Kovačević.

Što će na karnevalu predstavljati, ne smiju nam, kažu, otkriti. Ali da se naslutiti. Bit će blještavo, kako i doliči, čovjek bi pomislio da su u sve skupa uloženi veliki novci.

“Recikliramo komadiće tkanine, kartona. Što je nekom smeće, nas spašava”, kazala je Snježana Markoč

Mora biti gotovo do 17. siječnja. Tada maškare i službeno preuzimaju ključeve grada. Uz moto budi što želiš, ovi će ljudi biti ono što jesu. Kraljevi i kraljice karnevalske povorke, izvještava Ida Balen za RTL danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari