OMOGUĆENA NASTAVA U JEDNOJ SMJENI

MATULJI Župan Zlatko Komadina otvorio dograđeni aneks Osnovne škole “Dr. Andrija Mohorovičić”

Prvi dan nove nastavne godine posebno svečano obilježen je u Matuljima

Župan Zlatko Komadina i općinski načelnik Mario Ćiković otvorili su i obišli dograđeni aneks OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“. Dogradnjom  troetažnog aneksa s jugozapadne strane škole, s višenamjenskim prostorom sa spremištem, novim ulazom u školsku zgradu te 8 novih učionica stvoreni su uvjeti da se nastava odvija u jednoj smjeni.

Uređen je spoj novog i starog dijela zgrade škole te su svi novoizgrađeni prostori opremljeni u skladu sa standardima za kvalitetno učenje. Župan Komadina zahvalio se Općini Matulji što su zajedničkim naporima i u jednakom omjeru financirali ovu 12 milijuna kuna vrijednu investiciju. Župan je istaknuo da u suradnji s općinama i gradovima PGŽ već 20 godina gradi i obnavlja školske objekte te time, osim prostornih uvjeta podiže i kvalitetu obrazovnog standarda. Svim učenicima i nastavnicima zaželio je uspješan početak nove školske godine u ovim, kako je istaknuo, složenim uvjetima epidemije koronavirusa.

Načelnik Ćiković istaknuo je kako je ovo za Matulje jako značajan iskorak jer je osnovna škola dobila gotovo 900 četvornih metara suvremeno opremljenog prostora. Sada su kapaciteti škole dovoljni da svih 565 matuljskih osnovnoškolaca, a među njima je i 77 prvašića idu na nastavu u jednoj smjeni, što su prema riječima ravnateljice Astrid Massari čekali punih 40 godina.

Nastava je danas uspješno započela i u svim ostalim školama kojima je osnivač Primorsko-goranska županija, istaknula je resorna pročelnica Edita Stilin. Dodala je kako su zajedno s ravnateljima i djelatnicima škola proteklih dana vrijedno radili kako bi se osigurali svi uvjeti za početak nove nastavne godine. Naglasila je da su sve osnovne škole izuzev najvećih, u Kastvu i Viškovu uspjele organizirati nastavu po takozvanom modelu A, u učionicama, dok su spomenute dvije škole kao i srednja Medicinska, u nastavu startali po kombiniranom modelu, u učionicama i on line.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja