ZA DJEČJU BOLNICU KANTRIDA

Maturanti Medicinske škole u Rijeci donirali PlayStation pedijatriji KBC-a Rijeka

U prostorima Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka danas je upriličena primopredaja igraće konzole PlayStation 5 koju su donirali učenici dvaju završnih razreda Medicinske škole u Rijeci – smjer sanitarni tehničar i farmaceutski tehničar.

Vrijednu donaciju preuzele su doc. dr. sc. Ana Milardović i glavna sestra Tatjana Čargonja. U ime predstojnice Klinike za pedijatriju izv. prof. dr. sc. Ive Bilić Čače, doc. Milardović zahvalila se maturantima i njihovim profesoricama te pohvalila plemenit čin budućih zdravstvenih radnika.

Humanitarnu akciju kojom su prikupljena sredstva za donaciju maturanti su organizirali u okviru školskog projekta nastave matematike, pod vodstvom profesorica i razrednica Mie Černivec i Marcelle Vidmar.

Nakon faze pripreme, realizacija projekta uslijedila je u prosincu 2022. godine kada su maturanti u prostoru škole pripremali palačinke za kolege i profesore koji su zauzvrat ostavljali priloge. Humani učenici pokazali su svoje umijeće pripremanja slasnog obroka, a ujedno su uz rad i veselo međusobno druženje prikupili sredstava u iznosu od 749,56 eura kojima je nabavljen PlayStation 5 s popratnom opremom i igricama.

Vrijedna donacija zasigurno će razveseliti male, ali i one malo veće pacijente koji se zateknu na liječenju u Dječjoj bolnici na Kantridi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari