ČESTITKE

Mauru Stipanovu dodijeljena Likovna nagrada Ivo Kalina za 2019. i 2020. godinu

Foto: HKD Rijeka/ Galerija kortil

Riječki gradonačelnik Marko Filipović prihvatio je na svom drugom javnom kolegiju prijedlog Stručnog povjerenstva da se Likovna nagrada Ivo Kalina za 2019. i 2020. godinu dodjeli Mauru Stipanovu. Uz ostalo prihvaćen je i Konačni prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o Detaljnom planu uređenja dijela komunalno-servisne zone Škurinje.

Likovna nagrada Ivo Kalina za 2019. i 2020. godinu Mauru Stipanovu

Likovna nagrada Ivo Kalina dodjeljuje se za najbolju likovnu izložbu na području suvremene umjetnosti održanu tijekom prethodne dvije godine u galerijskim i javnim prostorima na području grada Rijeke. Nagrada se dodjeljuje za najbolju samostalnu izložbu ili autorsku koncepciju izložbe, a sastoji se od posebnog pisanog priznanja i novčane nagrade.

Pročelnik Ivan Šarar kazao je kako je na javni poziv koji je Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke Javni objavio u travnju ove godine stiglo dvanaest prijedloga od strane sedam predlagatelja.

VIDEO DANA:

Stručno povjerenstvo u sastavu: Ema Makarun, Kora Girin, Dražen Filipović, red. prof. art. Siniša Majkus i Plamena Šarlija sastalo se početkom lipnja te nakon uvida u prijedloge i provedene rasprave donijelo zaključak kojim predlaže gradonačelniku Grada Rijeke da se Nagrada Ivo Kalina za 2019. i 2020. godinu dodijeli Mauru Stipanovu za izložbu pod nazivom “Jungla života / Jungla della vita”, održanu u Galeriji Kortil, u razdoblju od 18. veljače do 6. ožujka 2020. godine. Nagrada se sastoji od posebnog pisanog priznanja i novčane nagrade u bruto iznosu od 20.000,00 kn. Riječ je o svojevrsnom priznanju za životno djelo Mauru Stipanovu i preko 40 godina umjetničkog djelovanja, a čije su čak dvije izložbe bile prijavljene na ovaj poziv.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari