90 MAŠKARANIH GRUPA

Video | Međunarodna karnevalska povorka još jednom oduševila brojnošću i maštovitošću sudionika! Evo video-sažetka zbivanja

Jubilarni 40. riječki karneval i još jedna velika Međunarodna karnevalska povorka oduševili su Riječane i njihove goste Više u video prilogu!

Davne 1982. godine prvi su Korzom prošli Halubajski zvončari, Pehinarski feštari i grupa Lako ćemo. Danas je Korzom i okolnim ulicama prodefiliralo oko 9000 maškara!

“Super je, najljepši riječki karneval. Puno je ljudi došlo gledat povorku i oduševljeni smo.”, rekla je Nada iz karnevalske grupe Lako ćemo za Kanal Ri.

Povorka okupila 90 maškaranih grupa

Središte Rijeke postalo je pozornica na kojoj su karnevalske grupe pokazale svu svoju kreativnost i maštovitost. U povorci je sudjelovalo više od 8 i pol tisuća maškara.

“Sretni smo jer smo ovdje. Svake godine dolazimo.”, rekao je Alberto iz Italije.

Povorku su pratili brojni gledatelji iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. Mnogi od njih bili su također maskirani.

Uz karnevaliste i posjetitelje, u karnevalu su uživala i njegova zaštitna lica.

“Atmosfera je fantastična, mnogo karnevalskih skupina, uživamo u svakom trenutku. Onaj tko nije ovdje neka dođe na Riječki karneval, još uvijek stigne, budite što želite I veselite se s nama.”, pozvala je danas rano poslijepodne Maja Babin, kraljica Riječkog karnevala

“Peto godišnje doba, sukus svih ovih maškaranih i karnevalskih događanja danas ovdje na Korzu. 40 Riječki karneval, energija je famozna, grupe su famozne, tko god nije stigao ovdje neka mu bude žal. Ali pozivam tko god može neka dođe, ako ne sljedeće godine, neka doživi naš karneval uživo na riječkom Korzu.”, ouševljen je i meštar Sandi.

Nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, ali I ljetnog izdanja, karneval je napokon zasjao u svom pravom ruhu.

“Drago mi je da je veliki broj sudionika, karnevalskih grupa iz Rijeke i našeg bližega i šireg okruženja ali i inozemstva. Velika je to promocija Rijeke i naše tradicije. Drago mi je da svi skupa uživamo i da se veselimo.”, rekao je Marko Filipović,gradonačelnik Rijeke.

Riječki karneval zaštitni je znak i turistički brend Rijeke

“Danas je s nama i predsjednik Europske federacije karnevalskih gradova, brojni drugi koji dolaze iz Malezije, Indije, praktički iz svih naših susjednih zemalja. To je u promociji Rijeke i Riječkog karnevala zaista velika stvar. Mi surađujemo s njima i s njihovim karnevalima, imamo dobru suradnju s mnogim grupama koje tradicionalno borave na Riječkom karnevalu, pogotovo talijanskim grupama koje dolaze kod nas.”, rekao je Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke.

Nakon završetka velike povorke, karnevalska zabava se nastavila na raznim gradskim lokacijama, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari