40. RIJEČKI KARNEVAL

Galerija | SPEKTAKL NAD SPEKTAKLIMA (3) 56 alegorijskih kola ‘okupiralo’ središte Rijeke i pokazalo fenomenalne maske

Gotovo 9.000 maškara zavladalo centrom grada i zatvorilo 40. Riječki karneval

Jubilarni 40. Riječki karneval zasjao punim sjajem na riječkom Korzu. Gotovo 9.000 sudionika u 90 karnevalskih grupa i 56 alegorijskih kola „okupiralo“ centar grada i pokazalo fenomenalne maske.

Početak jubilarne 40. Međunarodne karnevalske povorke, točno u podne, tradicionalno su označili prvi koraci gradonačelnika grada Rijeke Marka Filipovića, Meštra Sandija i kraljice Riječkog karnevala, a ove godine čast je pripala Maji Babin, zajedno s Morčićima, Prvim riječkim mažoretkinjama i Gradskom glazbom Trsat te Meštrom Tonijem s bivšim Kraljicama Riječkog karnevala, njih čak 19.

Pogledajte video sažetak Kanala Ri:

U predivnoj karnevalskoj povorci mogli su se vidjeti rockeri, jednorozi, piloti, skakavci, vampiri, vile, trolovi, pirati te brojne drug nevjerojatno originalne maske, koje su se s puno truda i ljubavi izrađivale tijekom cijele godine.

Kraj 40. Riječkog karnevala tradicionalno je označila zvonjava Halubajskih zvončara, a i Pust je platio glavom za sve loše u prošloj godini.

Ove godine u Međunarodnoj karnevalskoj povorci sudjelovale su grupe iz inozemstva – iz Italije, Crne Gore, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Malezije i Indije te još brojne grupe koje dolaze iz svih dijelova Hrvatske.

Osim domaćina i brojnih posjetitelja iz cijele Hrvatske Međunarodnu karnevalsku povorku pratili su turisti iz Italije, Mađarske, Francuske, Njemačke, Austrije te brojni drugi. Prijenos Međunarodne karnevalske povorke odvijao se na Kanalu Ri i putem Youtube kanala.

Jubilarni 40. Riječki karneval posjetili su brojni uzvanici i uživali u karnevalskoj atmosferi, među kojima su bili direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te brojni predstavnici pokrovitelja Riječkog karnevala.

Poseban prilog o Međunarodnoj karnevalskoj povorci izaći će na 32 stranice u Novom listu u ponedjeljak 20. veljače.

Ključ Grada je vraćen u ozbiljne ruke Gradonačelnika Rijeke, ali samo na posudbu do slijedeće godine i novog petog godišnjeg doba – Riječkog karnevala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari