DIVNA GESTA

Međunarodni dan Downa, Rotary klub Rijeka obilježio posjetom Udruzi Rijeka 21 i uručio donaciju

Na Međunarodni dan osoba s Down sindromom, Rotary klub Rijeka posjetio je Udrugu za Down sindrom Rijeka 21 i uručio im vrijednu donaciju u iznosu od 1.200 € koja će im pomoći u radu s djecom. Cilj udruge je poticanje, pomaganje i razvoj procesa uključivanja svih osoba sa sindromom Down u sve segmente života zajednice.

Uručena donacija je prikupljena tijekom maškaranog vikenda 10. veljače i tradicionalnog kuhanja kotlića na Korzu, gdje je u organizaciji Rotary kluba Rijeka, sudjelovalo ukupno dvanaest rotarijanskih ekipa, a uz hrvatske, sudjelovali su i Rotary klubovi iz Slovenije i Srbije.

Donaciju je uručio predsjednik RC Rijeka, Gordan Resan, a o samom radu Udruge za Down sindrom Rijeka 21 i brojnim aktivnostima koje udruga poduzima za svoje štićenike govorila je predsjednica Amira Mešić Simunić. Pojasnila je da u prostoru udruge djeluju različiti sadržaji, pa tako djeca provode vrijeme vježbajući u senzornoj sobi, što je izuzetno važno za njihovu fizičku kondiciju i motoričke sposobnosti. Tu se provode potrebne terapije, kao i vježbe s logopedom, a često djeca sudjeluju u raznim kreativnim i praktičnim radionicama, koje na njih izuzetno pozitivno utječu.

Najpopularnija su druženja i proslave rođendana koje se tu organiziraju, a mame peku najbolje torte i kolače. U prostoru, koji im je drugi dom, djeca se osposobljavaju za svakodnevni život u kućanstvu pa je tako aktivan i prostor kuhinje u kojem rado borave. Važno je istaknuti da im udruga pruža i podršku pri zapošljavanju na jednostavnim poslovima te neki od njih imaju svoja stalna radna mjesta na koja su izuzetno ponosni. Udruga za Down sindrom Rijeka 21 organizira i brojna tematska predavanja, dovode stručnjake koji su uključeni u rad udruge te pruža savjetovanje i podršku roditeljima djece s Downovim sindromom.

Posjet je, nakon ugodnog razgovora i druženja, okončan obećanjem za ponovnim susretom i podrškom udruzi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari