U RIHUBU

Megy Treats najuspješniji tim 15. generacije Startup inkubatora Rijeka

U RiHubu je održan Demo day 15. generacije Startup inkubatora Rijeka, na kojem je svoje poduzetničke ideje predstavilo šest timova, a tri najuspješnija tima osvojila su vrijedne novčane nagrade za pokretanje vlastitog poduzeća na području Rijeke.

Prvo mjesto pripalo je timu Megy Treats kojem je dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 15 tisuća eura, na drugom mjestu je tim Arden nagrađen iznosom od 7 tisuća eura, dok su treće mjesto i iznos od 3 tisuća eura pripali timu Jupiterska.

Na Demo dayu se predstavilo šest najboljih timova, od ukupno 19 timova, koji su početkom studenog 2023. godine započeli s osmomjesečnim inkubacijskim programom, a njihove poduzetničke ideje jučer je poslušao i riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima.

Pobjednički tim Megy Treats čine Lorena Hreščak i Dino Ušanović, a bave se proizvodnjom ručno rađenih i zdravih organskih poslastica za pse od najkvalitetnijih komada mesa i ribe te pomno biranog voća i povrća.

Tim Jupiterska, kojeg čini Petra Bilaver, bavi se raznim granama umjetnosti, a primarno izradom ručno rađenih tepiha i tapiserija od 100% novozelandske vune, s personaliziranim pristupom dizajnu.

Tim Arden, kojeg čine Lovro Dundović, Nirmal Karl Hadžić i Simon Seifert osmislio je pametnu vaza koja olakšava uzgoj bilja na održiv način, a korisnicima omogućuje da to, uz pripadajuću aplikaciju, čine u udobnosti vlastitog doma.

O pobjednicima Demo dana 2024. odlučila je stručna komisija sukladno evaluaciji prezentacije ideje svakog pojedinog tima. Stručnu komisiju su činili članica uprave PROSPEKT d.o.o. Martina Vasilj Matković, partner u fondu Fil Rouge Capital Stevica Kuharski te Vedran Blagus – principal fonda South Central Ventures (SCV).

Startup inkubator Rijeka integralni je dio Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke,  a cilj mu je jačanje poduzetničkih i poslovnih kompetencija, poticanje samozapošljavanja kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja te unaprjeđenje poduzetničke klime i poduzetničkog načina razmišljanja. Namijenjen je osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti poslovnu ideju i postati poduzetnici. Korisnici inkubatora su fizičke osobe s poslovnom idejom koja u trenutku prijave nije tržišno realizirana kroz vlastiti poslovni subjekt.

Startup inkubator korisnicima pruža čitav niz usluga, od edukativnih radionica i predavanja za stjecanje relevantnih poduzetničkih znanja i vještina, do radnog prostora i mreže mentora koji pomažu korisnicima u rješavanju specifičnih izazova.

Pored inkubacijskog programa, Startup inkubator ima tri dodatna specijalizirana edukacijska programa (Startup Lite, Startup Creative i Startup Green) namijenjena širem krugu korisnika, odnosno poduzetnicima, budućim poduzetnicima, umjetnicima i drugim građanima koji žele unaprijediti svoja poslovna znanja i vještine.

Svi programi Startup inkubatora odvijaju se multifunkcionalnom prostoru centra RiHub, koji je u vlasništvu Grada Rijeke.

Detaljnije informacije dostupne su na https://startup.rijeka.hr/.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari