ODLAZAK S FUNKCIJE

Meštar Toni odlazi mirovinu, Riječki karneval iduće godine vodit će novi “ceremonijal majstor”!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Dobro poznato riječko karnevalsko lice, Meštar Toni, obznanio je kako je ovo posljednja karnevalska godina u kojoj je bio “kralj” Riječkog karnevala, javlja Novi list. Sljedeći, 39. po redu Riječki karneval povest će neki novi meštar…

”Ipak, da ću se umiroviti po pitanju maškar i karnevala, to sigurno neću jer karneval je način života…”, kaže Toni za NL.

O razlozima odlaska s dugogodišnje karnevalske funkcije Toni kaže kako je to, iako možda ne izgleda, zahtjevan posao koji je svake godine sve veći i veći. A godine idu…

Tako je meštar Toni, baš kao i gradonačelnik Obersnel, u 2021. godini odlučio privesti kraju svoju važnu ulogu u gradu Rijeci.

Iako je, kaže Toni, svaka karnevalska godina bila posebna i imala svoju čar, postoji nešto za čime će žaliti:

”Žalim samo zbog jedne stvari, a ona je što u 30 godina nisam uspio ostvariti san da Rijeka ima Muzej karnevala, spomenik karnevalu ili bar ulicu koja bi se zvala karnevalskom. Ideje su postojale, ali do realizacije nikad nije došlo. No, ja ne odustajem. Mislim da je, kako biš ti rekla »grad ki pod maskun spi« zaslužil imati neko karnevalsko obilježje, da svi koji u njega dođu, kroz njega prođu, znaju da su bili u karnevalskoj metropoli,” piše Novi list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari