''NOVI PUT''

U Rijeci se otvara Centar za podršku beskućnicima ”Novi put”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL/ Ilustracija

U utorak, 23. veljače 2021. godine, u 12.00 sati, u ulici Antuna Mihića 2G (u sklopu nužnog smještaja Grada Rijeke) otvara se Centar za podršku beskućnicima kao dio projekta „Novi put“.

Pokretanje Centra za podršku beskućnicima dio je inovativnog program socijalnog uključivanja beskućnika „Novi put“ za koji su osigurana EU sredstva. Projekt provodi Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke u partnerstvu s riječkim prihvatilištima Udruge „Oaza“ i Franjevačkog svjetovnog reda Trsat „Ruže sv. Franje“ te Centrom za socijalnu skrb Rijeka.

Projekt „Novi put“ vrijedan je 1.483.984,74 kune, a sredstva su u potpunosti osigurana kroz natječaj „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I.“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.

U novoopremljenom prostoru će osim Centra za podršku biti ponuđene i druge aktivnosti usmjerene boljoj društvenoj i socijalnoj integraciji korisnika. Prostor je opremljen informatičkom i drugom opremom pa će se u njemu moći provoditi edukacijske radionice i predavanja, a moći će ga koristiti i djeca iz nužnog smještaja za pomoć u školskim obavezama.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera otvorenje će se održati ispred ulaza u Centar. Nakon otvorenja, prostor će se moći razgledati u skupinama do 5 osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari