SVEČANO I ZABAVNO

MIĆA MIKULNA U Kostreni upaljena blagdanska rasvjeta, mališane razveselio dolazak sv. Nikole

Treće izdanje Miće Mikulne i blagdanska rasvjeta uveli Kostrenu u najsvečanije doba godine

Mića Mikulna uz svečano paljenje blagdanske rasvjete i prve adventske svijeće uveli su Kostrenu u posebno razdoblje u godini, u period „Od sv. Barbare do sv. Lucije“.

Uz zanimljive sadržaje za djecu, fritule i vino, odjevena u blagdansko ruho Kostrena je zakoračila u najsvečaniji dio godine, u kojem obilježava blagdane svojih svetaca zaštitnika i Dane Općine. Razloga za posjet Kostreni u prosincu neće nedostajati, za što su se pobrinuli Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena i brojni drugi organizatori sportskih i zabavnih programa.

Treće izdanje Miće Mikulne

Program je započeo trećim izdanjem Miće Mikulne, a ni promjena lokacije u posljednjem trenutku nije umanjila interes djece i roditelja za radionicama i predstavama ove zanimljive dječje manifestacije.

Hladnoća i vjetar ponukali su organizatore iz Centar kulture Kostrena da donesu odluku o promjeni lokacije pa su dječje predstave i radionice iz Sv. Barbare preseljene na „staru“ lokaciju, u Narodnu čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji gdje su održana i prethodne dvije Miće Mikulne.

Druženje je i ovoga puta proteklo u veselom ozračju, a najveće oduševljenje mališana očekivano je i ovoga puta izazvao dolazak omiljenog svetca djece – sv. Nikole s kojim su se mogli družiti i fotografirati u prigodno uređenom foto kutku.

Osim u igri i zabavi, najmlađi su sudjelovali i sajanju, starom pomoračkom običaju međusobnog pomaganja u zajednici. Ove godine će se na svim kostrenskim manifestacijama „sajati“ za kupovinu uređaja za “palčiće” koji mjeri razinu kisika u krvi i pulsa, a koji će biti predan Odjelu za intenzivno liječenje novorođenčadi Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Uz brojne udruge i mještane, u sajanju će sudjelovati i Općina Kostrena.

Predstava i kreativne radionice

Miću Mikulnu otvorila je predstava „Blagdanske ludorije“, namijenjena vrtićkoj i djeci nižih razreda osnovne škole.

Nakon predstave, uslijedile su kreativne radionice na kojima su djeca izrađivala različite ukrasne predmete i blagdanske dekoracije, a sve što su izradili mogli su ponijeti za uspomenu. Kreativni program zaključen je edukativnom i zabavnom predstavom Dan u laboratoriju sv. Nikole u izvedbi popularnog dječjeg kazališta La La Land iz Zagreba kroz koju se želi potaknuti interes djece za STEM područjima.

Paljenje prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete

Paljenje prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete održano je u Sv. Barbari. Na prvu nedjelju došašća, mještani su se okupili ispred crkve sv. Barbare gdje je uz molitvu i nastup Line Banić upaljena prva adventska svijeća.

Simboličnim zajedničkim pritiskom „gumba“, načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Belma Džomba i ravnateljica Centra kulture Kostrena Borka Reljac upalili su i blagdansku rasvjetu.

Druženje je nastavljeno uz nastup kostrenske pjevačice i aktualne natjecateljice u glazbenom showu The Voice Lucije Stipanović.

Kostrena danas slavi Babrarinu Svete mise u crkvi sv. Barbare služit će se u 10 i u 18 sati. Nakon večernje mise druženje će se nastaviti na natkrivenoj terasi ispred Narodne čitaonice u Sv. Barbari uz nastup Lucije Stipanović, a da bi atmosfera bila još toplija organizatori su za sve posjetitelje pripremili topli čaj, kuhano vino i fritule.

Kuća kostrenskih pomoraca danas će biti otvorena od 17 do 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari