'SVAKE GODINE JE SVE LJEPŠE I LJEPŠE'

Video | Na Trsatskoj Gradini zasvijetlilo 12 kilometara lampica! Očekuje se između 65000 i 70000 gostiju

Prva je adventska nedjelja, označava početak vremena Došašća odnosno priprave za blagdan Božića. Voše u video prilogu!

Pali se prva od četiri svijeće na adventskom vijencu, a posebno je svečano na Trsatu. Točno u 18 sati na Gradini je upaljeno čak 12 kilometara lampica.

U blagdanskom ugođaju uživale su stotine posjetitelja. Postavljena je i nova svjetlosna instalacija od pet metara koja dominira unutrašnjim dijelom kaštela.

Organizator manifestacije Advent na Gradini, Vedran Babić kaže da Gradinu krasi 12 km lampica, što u prijevodu znači 120000 lampica.

“Više od 20 radnih dana trebalo je za njihovo postavljanje, ne brojeći zadnji i predzadnji kada se pripremala Gradina do posljednjih detalja. Lampice su posebne tehnologije koje više svijetle nego prijašnjih godina, a potrošnja im je manja. Sve kako bi cijela ova naša Gradina bila ogrnuta lampicama i da svi oni koji jesu s nama, a u prijašnjih 6 godina bilo ih je čak 340.000, budu i u budućnosti”, dodao je Babić, donosi Danas.hr.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari