PRESSICA STOŽERA

Mićović najavio intezivnije cijepljenje djece od 12 do 16 godina: ”Roditelji su se već počeli javljati…”

Foto: Pixsell

Danas je ispred Guvernerove palače u Rijeci održana pressica Stožera PGŽ.

Pressicu je otvorio župan Komadina koji je izrazio zadovoljstvo što se tiče epidemiološke situacije.

Više o epidemiološkoj situaciji govorio je Vladimir Mićović koji je rekao da smo na dobrom putu ka zelenoj zoni koja znači povoljnu 14-dnevnu kumulativnu incidenciju.

Zahvalio je građanima PGŽ na ogromnom interesu za cijepljenje koji su, kako kaže, i sami zaslužni za sve bolju epidemiološku situaciju u našoj županiji.

Dosad je 103.849 građa cijepljeno jednom dozom, a 49.903 s obje doze, što je 44% ukupnog stanovništva PGŽ.

Spomenuo je i početak cijepljenja djece od 16 do 18 godina; ”Prvenstveno to su djeca s kroničnim bolestima, a onda i ostali.”

”Ljeto će brzo proći i doći će jesen koja će biti zahtjevnija stoga želimo osigurati dobre uvjete”, zaključio je Mićović.

”Već smo cijepili nekolicinu studenata u suradnji s riječkim Sveučilištem; to su u prvom redu bili studenti koji su pokazali interes za cijepljenjem. Najviše ih je bilo sa zdravstvenih studija, ali bilo je i onih s ostalih riječkih fakulteta.”

Uskoro kreće i intenzivnije cijepljenje djece od 12 do 16 godina: ”Imamo 15-ak školskih liječnika koji su dobro smješteni po županiji. Usko surađujemo s liječnicima, učenicima i roditeljima koji su se već sami javili, a to nas je ponukalo da intenziviramo cijeli proces”, zaključio je Mićović

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari