O PANDEMIJI

Mićović: ”Očekivali smo rast, ali stanje je svakako alarmantno”

Foto: Pixsell

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović za HTV-ovu emisiju “Studio 4” govorio je o porastu broja zaraženih, cijepljenju i covidu-19.

“Znali smo da će se to dogoditi, anticipirali smo određeni rast, hoće li to baš biti onaj neželjeni, eksponencijalni, koji slijedi u jesen pogotovo s takvim potentnim, zaraznim sojem delta virusa koji je apsolutno dominantan i koji čini svu ovu štetu.

Vidimo već dvoznamenkaste brojeve u Primorsko-goranskoj županiji već nekoliko dana i to one visoke, preko 22 je danas novooboljelih”, rekao je Vladimir Mićović, prenosi Index.

VIDEO DANA:

“Sigurno je zvono upaljeno, ali mislim da smo to već anticipirali i sredinom ljeta kad smo uvođenjem ovih općih mjera uspjeli dosta zadovoljavajuće zauzdati taj val koji bi imao puno teže karakteristike bez obzira na sve ljetne forme okupljanja i problema na otvorenom prostoru”, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari