NEOBIČNA "UTAKMICA"

Miletić se dodvorava LGBT populaciji, Obersnel mu odgovorio: “Prisvajate boje koje se u Rijeci vijore od 2008. kao jedinom gradu u Hrvatskoj”

Foto: Pixsell - Riportal - Twitter Marin Miletić

S približavanjem datuma lokalnih izbora jača i nadmetanje na društvenim mrežama

Iako u ovoj izbornoj utakmici ne sudjeluje osobno, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel osjetio se pozvanim reagirati na nedavnu objavu Marina Miletića, bivšeg vjeroučitelja i MOST-ova kandidata za gradonačelnika Rijeke, koji se “zaogrnuo” LGBT bojama i sloganom na društvenim mrežama poručio: “Vjerujem u šarenu Rijeku”.

Miletić je dopisao: “Bit će dobro. Rijeka će napokon jednako disati za sve boje. Vjerujem u šarenu Rijeku”, želeći se na taj način približiti i LGBT zajednici koja se, valjda “po defaultu”, boji njegova odnosno MOST-ova dolaska na vlast u Rijeci, jer je poznata MOST-ova okrenutost tradicionalističkim, ali i uskogrudnim pogledima na obiteljske vrijednosti i tumačenje toga što je brak i što je to obitelj. U njihovoj politici nema puno mjesta ni sreće za one drugačije romantične i seksualne orijentacije pa je očita Miletićeva nakana da se približi i tim građanima. Hoće li mu oni i povjerovati, poznajući MOST-ovu politiku ali i vjeroučiteljsku prošlost Marina Miletića, veliko je pitanje.

Međutim, to nije dobro “sjelo” gradonačelniku Vojku Obersnelu koji je tijekom dva desetljeća svoga mandata dokazani pobornik prava (riječke) LGBT populacije.

Kao malo gdje u Hrvatskoj, riječka lezbijska Udruga LORI ima svoje prostorije i javni prostor za djelovanje, u Rijeci je nesmetano djelovalo nekoliko popularnih “gay-friendly” noćnih klubova, a mnogi kulturni programi koji su zagovarali osvještavanje problema i položaja LGBT zajednice uvijek su nailazili na podršku institucija zaduženih za procjenu opravdanosti ulaganja u udruge i programe koji su štitili manjinska prava i osvještavali društvo o njihovu postojanju.

Stoga i ne čudi strastvena reakcija riječkog gradonačelnika koji se povodom Miletićeva “prisvajanja” LGBT boja oglasio kratkim tvitom:

“Rijeka je uvijek bila šarena a ove boje koje pokušavate prisvojiti vijore se na zgradi Gradske uprave od 2008. kao prvom i nažalost još uvijek jedinom gradu u Hrvatskoj”, objavio je Obersnel na Twitteru čime je zasigurno želio dati do znanja i glasačima – pripadnicima romantično/seksualnih manjina da vjeruju u ono što vide, a ne u ono što se obećava. Odnosno da podrže kontinuitet takve politike grada prema (romantično/seksualnim) manjinama…

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari