UGOVOR TEŽAK 17,5 MIL. KUNA

Župan Komadina potpisao ugovore o sanaciji lučke infrastrukture u PGŽ

“Primorsko-goranska županija ima 1000 km obale, sa 103 luke i lučice upravlja 8 županijskih lučkih uprava koje su na vrijeme pripremili projekte i spremno dočekali mogućnost povlačenja novca iz europskih i državnih fondova. U tom smo najuspješniji od svih jadranskih županija i imamo najveći investicijski ciklus u lučko područje i pomorsko dobro”, rekao je župan Zlatko Komadina na današnjem potpisivanju 17,5 milijuna kuna teških ugovora za sufinanciranje izgradnju i sanaciju objekata lučke i ribarske infrastrukture.

Ugovore je s ravnateljima županijskih lučkih uprava kao i načelnicima i gradonačelnicima obalnih gradova i općina potpisao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Župan Komadina zahvalio se resornom ministarstvu što prepoznaje potrebe ulaganja u pomorsko dobro u našoj Županiji, te dodao da su za 50 posto obalnog područja utvrđene granice pomorskog dobra što je preduvjet za koncesioniranje i ulaganja. Ministar Butković zahvalio se svima u Primorsko-goranskoj županiji koji su pokazali da znaju pripremati i provoditi projekte što je i omogućilo sva ta intenzivna ulaganja koja mijenjaju lica i naličja naših gradova na obali i kvarnerskim otocima.

Danas potpisani ugovori dio su projekta u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture. Osim toga, značajna sredstva Ministarstvo osigurava i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Ova ulaganja dio su velikog projekta poznatog pod nazivom “Renesansa na hrvatskoj obali” u sklopu kojeg je u protekle tri godine uloženo gotovo 2 milijarde kuna u obnovu luka od lokalnog i županijskog značaja, najvećim dijelom sredstvima EU fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari