'MEDIJI POZIVAJU NA LINČ'

Miletić se požalio: ‘Zlonamjerna montaža, prijete mi ubojstvom! Prikazan sam kao homofob…’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Miletićeve snimke izazvale su dosta reakcija zbog onoga što kandidat za riječkog gradonačelnika na njima govori

Bivši vjeroučitelj te Mostov kandidat za gradonačelnika Rijeke, Marin Miletić, kaže da su snimke koje posljednjih dana kruže društvenim mrežama, montirane na njegovu štetu. Radi se o snimkama koje je Miletić zadnjih godina objavljivao na svom YouTube kanalu i na društvenim mrežama.

Miletićeve snimke izazvale su dosta reakcija zbog onoga što kandidat za riječkog gradonačelnika na njima govori. Na satiričnoj Facebook stranici “Marin Miletić – moj gradonačelnik” objavljen je, između ostalog, dio u kojem on govori da je “žena jednako vrijedna muškarcu, ali da su muškarci različiti”.

Miletić je o tome danas progovorio na Facebooku, no nije imenovao “tko to radi protiv njega”, piše Net.hr.

‘Neki mediji su pozivali da me se ‘zakuca’ u facu’

Njegovu današnju objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Mržnja će samu sebe izjesti, ljubav će pobijediti!

Ovih dana mnogi mainstream mediji prenosili su objave lažne facebook stranice predstavljajući je kao moju. Objave su se sastojale od isječaka mojih videa izvađenih iz konteksta ne bi li me prokazali kao ženomrsca, homofoba i vjerskog ekstremista.

Većina mojih videa koje su korišteni u ovoj zlonamjernoj montaži snimao sam još kao vjeroučitelj za kršćane. Originalni videoklipovi imaju dijametralno suprotnu poruku od onih koje šalju smontirani videi objavljeni na lažnoj stranici i predstavljenoj od mnogih ‘uglednih’ medija kao da je to moja stranica.

Osim što su prenosili laž kako se radi o mojim predizbornim videima, neki mediji upućivali su i ozbiljne pozive na akciju tipa ‘zakucaj mu u facu’ i slično.

‘Ja vas ne mrzim’

I nažalost nije dugo trebalo čekati na reakciju. Sada dobivam mnogo poruka koje su isključivi govor mržnje, iskazivanje želje za mojim ubojstvom i prijetnje svake vrste. Ismijavanje, ruganje zbog vjerske pripadnosti, pozivi na nasilje prema katolicima.

Iz političkih razloga raspiruje se ideološka mržnja. Mrziteljima koji su se upecali na ideološke podvale mojih političkih oponenata sve opraštam i poručujem im: Ja vas ne mrzim. Vi baš kao i ja imate pravo zalagati se za svoja uvjerenja, ali poštujmo se u tim zalaganjima uzajamno i prihvatimo različitosti. Mržnja ne smije biti pokretač niti jedne akcije, a ovu akciju pokrenuli su oni koje je strah da će sve ono što su loše radili u našem gradu izaći na vidjelo. Ja ću biti transparentan, a oni se plaše da ti koji su krivi – će završiti tamo gdje takvi ljudi završe.

S karijolom ću DORH-u dovoziti papire, a digitalnom forenzikom iskopat ćemo svaki dokument kojeg rezači papira upravo uništavaju prekovremeno. I zato se plaše i ne biraju sredstva, ali uzalud. Sa svojim ću timom graditi poštenu i otvorenu Rijeku. Grad u kojem će jednaka prava imati svi građani bez obzira na naciju, vjeru, ideološko ili seksualno opredjeljenje. Oni koji prijetite, znajte, nećete me zaustaviti”, napisao je Marin Miletić na Facebooku.

Mržnja će samu sebe izjesti, ljubav će pobijediti‼️

Ovih dana mnogi mainstream mediji prenosili su objave lažne…

Objavljuje Miletić MarinNedjelja, 28. ožujka 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views