S dolaskom jeseni Rijekom se ponovno širi poznati miris pečenih maruna. Više u video prilogu
Za to je i ove godine zaslužan Sead Boza, već dobro poznato lice Riječanima.
“Rođen sam tu, cijeli život radimo s ovim poslom i to je obiteljska tradicija. Ljudi su naučeni u ovom gradu pojesti kod nas kestene, odnosno marune”, rekao je Boza za Kanal Ri.
Njegova obitelj više od 50 godina njeguje ovu tradiciju, a Sead je treća generacija koja se bavi pečenjem maruna.
Dugi redovi za porciju toplih kestena kod njega su svakodnevica.
“Redovi su zato što se peče kesten trenutno i onda je uvijek friški. Ima posla, ne može se reći da nema jer je kvaliteta prepoznata”, dodaje Boza.
Sead svoj posao obavlja svakodnevno, od jutra do mraka, od 11 do 23 sata, od početka listopada pa sve do proljeća.
Mjerica maruna košta pet eura, a svi oni koji ih žele probati mogu ih pronaći na istom mjestu i sutra, u isto vrijeme.







