PROVODI SE ANONIMNO ISTRAŽIVANJE

Mladi Riječani pozivaju se na uključivanje u istraživanje o mentalnom zdravlju

Grad Rijeka i Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pozivaju mlade u dobi od 18 do 30 godina života da se uključe u istraživanje o mentalnom zdravlju mladih, koje se provodi s ciljem planiranja i razvoja novih projekata Grada Rijeke namijenjenih mladima.

Ispitivanje je potpuno anonimno i dobrovoljno, obavlja se online i traje oko 15 minuta a može mu se pristupiti na mrežnim stranicama https://svejeok.hr/, na poveznici https://svejeok.hr/sudjeluj-u-istrazivanju/anketa-mentalno-zdravlje-mladih-1/ .

Ovim ispitivanjem pokušat će se saznati u kojoj su mjeri mladi Riječani usamljeni, jesu li tjeskobni, depresivni ili pod stresom, koliko su otporni na stres, koliko su skloni agresivnosti i osjećajima ljutnje i neprijateljstva prema drugima, osjećaju li socijalnu podršku važnih osoba, jesu li više optimisti ili pesimisti, te koliko su općenito zadovoljni svojim životom.

Rezultati ispitivanja pomoći će da se za mlade Riječane a temeljem njihovih stvarnih potreba, razvijaju ciljani programi koji će poboljšati kvalitetu njihova života i zdravlja.

Podsjećamo, mrežna stranica za besplatno psihološko online savjetovanje mladih https://svejeok.hr/ nastala je suradnjom timova predstavnika Grada Rijeke i vanjskih stručnih suradnika.

Usluge savjetovanja putem ovoga portala potpuno su besplatne i anonimne za korisnike u dobi od 15 do 30 godina starosti. Uslugu trenutno pružaj šest psihologa/psihoterapeuta ovlaštenih za pružanje psihološkog savjetovanja, profesionalci zaposleni u KBC Rijeka, obrazovnim ustanovama, u vlastitim psihološkim praksama ili udrugama, koji se i profesionalno bave problemima mladih i rade s mladima.

Istraživanje o mentalnom zdravlju mladih kao i mrežna stranica za besplatno psihološko online savjetovanje mladih dio su aktivnosti Programa za mlade Grada Rijeke 2018. – 2022.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari