ERASMUS+ PROJEKT

Mladima iz šest zemalja Europe predstavljen rad Zajednice sportova PGŽ

Tridesetak mladih iz šest zemalja Europe trenutno boravi u gradu Rijeci, a u sklopu Erasmus+ projekta „BeActive“ prezentirani su im primjeri dobre prakse u radu s mladima. Projekt u Hrvatskoj provodi riječka nevladina organizacija “Institut za poticanje mladih”, a s ciljem upoznavanja mladih s politikama i izazovima u radu jedinica lokalne i regionalne samouprave te poticanja na uključivanje u rad i život lokalnih zajednica.

Ispred Primorsko-goranske županije, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić prezentirala je aktivnosti koje provodi Zajednica kao i strateški okvir rada sa svim uzrastima mladih iz područja sporta. Pojasnila je i na koji su način organizirane sportske aktivnosti na području županije te izazove s kojima se susreću u svakodnevnom radu.

VIDEO DANA:

U ime Grada Rijeke, Lucija Kero iz Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo, prezentirala je projekte “Lokalno za mlade” te “StRItfitness”, a osvrnula se i na titule “Grad za mlade” i “Europski grad sporta” koje su dodijeljene gradu Rijeci. Nakon prezentacija, sudionici su imali prilike i obići neke od lokacija uključenih u projekt “StRItfitness”.

Sudionici „BeActive“ projekta u Rijeci borave od 21. do 28. srpnja. Osim članova i volontera Instituta, na projektu surađuju s organizacijama iz Mađarske, Sjeverne Makedonije, Španjolske, Rumunjske i Latvije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari