MLAKA: U petak besplatno predavanje o uređenju vanjskog prostora

FOTO: RIJEKA 2020

Ovo predavanje uvod je u aktivnosti projekta Rijeka jestivi grad 2 te nastavak projekta Rijeka jestivi grad koji se počeo provoditi tijekom 2019. godine

U petak, 28. veljače od 18 do 20 sati u prostoru Mjesnog odbora Mlaka (Giuseppea Duelle 2) održat će se predavanje “Uljepšajmo svoje okućnice”, u sklopu programa Zeleni val Europske prijestolnice kulture 2020.

Predavanje o tome kako oblikovati vanjski prostor u kojem se čovjek i biljke dobro osjećaju organizira građanska inicijativa okupljena u projektu Rijeka jestivi grad, a predavač je gost iz Slovenije, svestrani praktičar i samouki hortikulturist, Milan Vilotič koji posljednjih dvadeset godina vodi rasadnik Bilka u Ilirskoj Bistrici.

Ovo predavanje uvod je u aktivnosti projekta Rijeka jestivi grad 2 te nastavak projekta Rijeka jestivi grad koji se počeo provoditi tijekom 2019. godine kroz prvi krug sudioničkih programa Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Kao priča o humanom kvartu koja slijedi svjetski pokret nastajanja jestivih gradova gdje su javne i svima dostupne površine zasađene jestivim biljem, povrćem i voćem, građani okupljeni u ovoj inicijativi u 2019. kultivirali su zapuštenu parcelu usred kvarta Podmurvice i okupili oko nje lokalnu zajednicu. Za ovu godinu Rijeka jestivi grad 2 najavljuje daljnje oplemenjivanje kvartova ukrasnim i jestivim biljem, klupicama, komposterima, a svojim djelovanjem i pozitivnim primjerom građani okupljeni u inicijativi se nadaju da će i ostale članove zajednice potaknuti na akciju.

Ulaz na predavanje je slobodan.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari