7. DANI SLAVONIJE U RIJECI

MLJAC, MLJAC! U Rijeku ponovno stižu poslastice iz Slavonije – od idućeg tjedna “zdravo i fino” na Korzu!

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” organizira sedmu po redu sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju “7.Dani Slavonije u Rijeci” koja će se od 14.-19. rujna održati na Trgu 111.brigade HV

“Uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni”, ističu organizatori.

Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih djelova Lijepe Naše koju su vam pripremili organizatori.

Posjetitelji koji od 14.-19. rujna od 8-20 sati dođu na Trg 111. Brigade HV u Rijeci moći će uživati u slavonskom čobancu i jelima pripremljenima po starim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije, Domće je Domaće, Zeleno i Plavo i Sajam slavonskih proizvoda po kojima je postala prepoznatljiva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari