Molitelji opet ispred riječke bolnice. Okupljaju stražu Sv. Josipa i pozivaju na borbu

FOTO: Riportal.hr

Na svojoj Facebook stranici navode kako je„40 dana za život“ ekumenska pro-life inicijativa za zaštitu nerođenog života u koju je do sada bilo uključeno 625 000 ljudi u više od 530 gradova diljem svijeta

Već 16 dana ispred riječkog KBC-a molitelji inicijative 40 dana za život mole se, kako navode, za nerođeni život. Namjera im je prosvjedovati ispred bolnice do 5. travnja – punih 40 dana. Kampanja 40 dana za život odvija se dva puta godišnje: u proljeće za vrijeme korizme te u jesen u 35 gradova diljem Hrvatske.

Cilj im je molitvom preobratiti medicinsko osoblje, političare i aktiviste, a radi se o istoj inicijativi koja je 2017. godine počela moliti ispred bolnica nakon što je odbijena ocjena ustavnosti Zakona o zdravstvenim mjerama ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece. Riječki molitelji tada su navodno bili izbačeni iz kruga bolnice.

Mole se za “uznemirenost” medicinskog osoblja: “Molimo za sve izvršitelje pobačaja i sve one koji rade na mjestima gdje se vrše pobačaji da budu uznemireni u svojim srcima u vezi njihovog rada te krenu u traženje istine”, napisali su u objavi na Facebooku pa citirali dio Svetog pisma.

Foto: Riportal.hr

Okupljaju stražu Sv. Josipa

Jedna od glavnih parola inicijative je “Pravi muškarac štiti život”, a okupljene muškarce ispred bolnica nazivaju stražom Sv. Josipa te ih pozivaju u borbu.

Tzv. straža Sv. Josipa okuplja se svake srijede ispred bolnica u raznim dijelovima Hrvatske, a njihove fotografije inicijativa ponosno dijeli na Facebooku.

“Neka i ove moćne fotografije muškaraca s krunicom u rukama budu inspiracija i poziv svima da se uključe u borbu za život!”, poručili su iz inicijative.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari