PRVA SUBOTA U MJESECU

Molitelji se okupili na trgu u Rijeci, prosvjednici poručili: ‘Klečite nad ubijenim ženama’

I ove prve subote u mjesecu molitelji mole krunicu na Trgu Grivica za ‘život u predbračnoj čistoći, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji, za čednost u odijevanju i ponašanju’ i još štošta. Na trgu su i prosvjednici

Iz Rijeke je odaslana snažna poruka – ‘Klečite nad ubijenim ženama’!

Poruku su na transparentu istaknule prosvjednice i prosvjednici kojih je na trgi i više no molitelja koji su se i ove prve subote u mjesecu okupili na Trgu Grivica, ispred katedrale Sv. Vida, kako bi molili za svoje već od ranije poznate i proklamirane ciljeve – za ‘život u predbračnoj čistoći, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji, za čednost u odijevanju i ponašanju, prestanak pobačaja, domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda’.

Prosvjednike su dočekale jake policijske snage koje štite tek možda desetak molitelja.

Prosvjednici su pored transparenta s natpisom “Klečite nad ubijenim ženama” istaknuli i onaj s porukom “Gdje umire autoritet, rađa se sloboda”.

I u drugim krajevima širom Hrvatske na glavnim gradskim trgovima okupili su se molitelji. Na trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu gdje se nasuprot njih također okupila grupa prosvjednika s bubnjevima, a dio njih je ležao na tlu.

U Karlovcu su se molitelji okupili na muškoj molitvi krunice na temeljima crkve sv. Josipa u staroj gradskoj jezgri.

Na glavni zagrebački trg stigao je opet kontroverzni bivši saborski zastupnik Ivan Pernar koji opet kreće u borbu za saborski mandat na skorim parlamentarnim izborima sa svojom strankom. Jedan muškarac ga je pljunuo kad se približio prosvjednicima i snimao ih.

Na svom TikToku objavio je i snimku sukoba s jednom ženom na Trgu. “Živčana ljevičarka nasrće na mene i kamermana”, tvrdi Pernar u svojoj objavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari