UZ PROJEKCIJU FILMA

MRKOPALJ Radionicom o utjecaju medija na nasilje obilježen Međunarodni dan mira

FOTO: Nenad Lučić, Radio Rijeka

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna svake godine

Povodom obilježavanja ovog dana, u Domu kulture Mrkopalj je održana radionica “Utjecaj medija i medijskog izvješćivanja na nasilje i nenasilje”, kao prisjećanje na projekt Škole mira koji se u Mrkoplju provodio tijekom ratnih devedesetih godina prošlog stoljeća.

Središnja tema susreta bila je utjecaj medija i medijskog izvještavanja na nasilje i nenasilje, a u popodnevnom se terminu, u suradnji s Art-kinom, u Domu kulture Mrkopalj održala projekcija intrigantne njemačke drame “Val” režisera Dennisa Gansela te popratni razgovor o filmu s učenicima.

Radionica je prvo događanje vezano na obnovu rada Škole mira, projekt koji će se nastojati realizirati uz sudioništvo lokalne samouprave, Primorsko-goranske županije, države i sredstava iz EU fondova.

Radionicu su zajedničkim snagama organizirali Primorsko-goranska županija, Općina Mrkopalj i Centar za studije mira i konflikata u suradnji, a priključilo im se i Art-kinom Croatia iz Rijeke.

Sudionici radionice bili su učenici Prve riječke hrvatske gimnazije i učenici Željezničko-tehničke škole Moravice, a kroz rad im je predstavljena mrkopaljska Škola mira koja je djelovala u vrijeme Domovinskog rata.

Događaju je u ime PGŽ prisustvovala pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović, predstojnik Centra za studije mira Nebojša Zelič i drugi gosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari