VATROGASNI PODMLADAK

Video |Na 2. kupu DVD-a Sušak danas se natjecalo 120 mladih iz 8 DVD-ova s područja Primorsko-goranske županije

Idi na originalni članak

Oko 120 mališana došlo je pokazati sve svoje naučene vještine, dobru uvježbanost i koordiniranost na terenu. Pogledajte ih u videoprilogu!

Oglas

U vatrogasnom domu DVD-a Sušak održano je natjecanje vatrogasnog podmlatka. 2. po redu Kup okupio je 12 ekipa, djecu od 6 do 12 godina iz 8 DVD-a sa područja cijele Primorsko-goranske županije.

“Konkretno u ovom natjecanju djeca pune brentače s vodom, zatim sredstvom za gašenje gađaju mete koje ruše s vodom nakon čega je ta vježba gotova. PodijeljenI su u tri ekipe gdje djeluju kao jedno, ograničeni su sa 10-tak pravila”, objaŠnjava Vedran Butorac, zapovjednik DVD-a Sušak za Kanal Ri.

Oko 120 mališana došlo je pokazati sve svoje naučene vještine, dobru uvježbanost i koordiniranost na terenu. Tia koja je na natjecanje stigla s Krka, otkrila nam je odakle interes za vatrogastvom.

“Kad sam bila mala sam mislila da kad budem kuhala da ću nešto zapalit pa onda moram znat kako je to i moram znat jer trema nikad ne pomogne…. Moram ili zvat pomoć ili sama se potrudit i uzet kantu vode i sama pošpricat ii zvat vatrogasce”, govori Tia s Krka.

Vesela je bila i ekipa DVD-a Drenova.

“Danas je bilo savršeno! Malo smo previše uzbuđeni, stres nam je bilo jer smo bili prvi…sada je već ok.”, kaže Mara iz DVD Drenova.

Svibanj je mjesec zaštite od požara i ovo natjecanje je jedno u nizu aktivnosti koje vatrogasci organiziraju kako bi popularizirali vatrogastvo. DVD-imaju dugogodišnju tradiciju u radu s djecom i mladima, a upravo se iz njihovih redova regrutiraju profesionalni vatrogasci.

“Jer se tu stječu neke navike i stječe se ljubav prema vatrogastvu… Na području ove župnije djeluje podružnica vatrogasne škole gdje se onda vatrogasci profesionalno obučavaju za svoju profesinalnu karijeru”, dodaje Luka Miškulin, predsjednik DVD-a Sušak.

Za vjerovati je da se baš među ovom djecom nalaze brojni budući vatrogasci, čuvari naše sigurnosti, donosi Kanal Ri.

Exit mobile version