U ČAST ORLANDU

Video | Na Brajdi održan 1. Memorijalni turnir Orlando Rivetti: Pogledajte tko je sve sudjelovao u znak sjećanja na velikana novinarstva

U čast Orlandu Rivettiju, velikanu sportskog novinarstva, na Brajdi su se igrale boće, ali i njegove omiljene briškula i trešeta.

Prvi Memorijalni turnir Orlando Rivetti okupio je u Boćarskom domu Brajda njegove prijatelje i kolege, sve one koji se Orlanda uvijek rado sjete.

“Svima nama koji smo s njim prijateljevali i intenzivno se družili nedostaje Orlando baš onakav kakav je bio – jednostavan, zanimljiv, duhovit čovjek, pun života, energije”, rekao je organizator turnira i novinar Kristian Sirotich za Kanal Ri.

“Zbilja nam fali, meni je on bio jako drag ovih 10 godina otkako sam došao, bio je top, top!”, riječi su Damira Miškovića, predsjednika HNK Rijeka.

“Orlando je bio simbol ovoga grada tako da ga je cijela Rijeka poznavala, ne samo Rijeka. Kad ste rekli Orlando bilo gdje u Zagrebu, cijeloj Hrvatskoj, Jugoslaviji svi su znali da se radi o Orlandu Rivettiju, izuzetnom novinaru i još većem čovjeku”, kazao je novinar i kolumnist Branko Mijić.

Orlando Rivetti bio je jedan od najpoznatijih sportskih novinara, dugogodišnji kolumnist Novog lista, a radio je i za Sportske novosti te Jutarnji list. Istaknuo se i kao voditelj poznate emisije Orlando na Kanalu RI. 1996. godine dobio je godišnju nagradu Hrvatskog zbora sportskih novinara za pisano novinarstvo, a 2012. godine je dobio i nagradu za životno djelo.

“Tu na Brajdu je dolazio, tu su se igrale legendarne partije karata i zbog toga ovaj dan, da oživimo uspomenu na njega, jer mislim da on to zaista zaslužuje”, istaknuo je Sirotich.

Pomagati drugome bio je također Orlandov životni moto pa je stoga i 1. Memorijalni turnir Orlando Rivetti imao humanitarnu notu – sve što se na cjelodnevnom druženju uprihodilo ide za rad Boćarskog kluba Brajda, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari