LEGENDARNI ZAPOVJEDNIK

Na groblju Kozala obilježena godišnjica smrti zapovjednika “Ajkula” Marina Jakominića

Foto: PU PGŽ

Prije 28 godina poginuo je u Domovinskom ratu Marino Jakominić, legendarni zapovjednik Specijalne jedinice policije „Ajkula“

U znak sjećanja i zahvalnosti uoči godišnjice pogibije na gradskom groblju Kozala u Rijeci, na njegovom posljednjem počivalištu položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće.

Legendarnom zapovjedniku i heroju Domovinskog rata počast su odali predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu sa zamjenikom načelnika Hari Brnadom, članovi obitelji i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ te predstavnici Grada Rijeke, gradonačelnik Vojko Obersnel i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

Foto: PU PGŽ

Marino Jakominić poginuo je 29. kolovoza 1992. u neprijateljskoj zasjedi na Visočici na Velebitu.

Njegov ratni put počinje imenovanjem za zapovjednika Posebne jedinice policije u Rijeci u rujnu 1991. godine, nakon čega odlazi na gospićko ratište. U travnju 1992. godine dolazi braniti jug Hrvatske na dubrovačkom ratištu, gdje se tijekom oslobađanja pravaca prema Župi i Konavlima istaknuo kao vrhunski vojni zapovjednik i izvanredan čovjek i suborac, brigom za svakog pojedinog branitelja.

Foto: PU PGŽ

Nakon povratka i kraćeg boravka u Rijeci, zajedno sa svojom jedinicom odlazi na ličko ratište, gdje je poginuo položivši život za domovinu.

U znak sjećanja na Marina Jakominića i njegov doprinos u Domovinskom ratu, imenovana je njegovim imenom jedna ulica na Kantridi u Rijeci i policijski ophodni brod MUP-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari