KAMPANJA HRVATSKA VOLONTIRA

Na Kampusu otvorena izložba “Volonteri – srce prijestolnice”

Na postamentima na Kampusu Sveučilišta u Rijeci tijekom svibnja bit će postavljena retrospektivna izložba fotografija „Volonteri – srce prijestolnice posvećena“ volonterima Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture (EPK).

Izložba se postavlja u mjesecu u kojem se tradicionalno obilježava nacionalna kampanja Hrvatska volontira.

Izložba je bila dijelom programske EPK završnice te je u travnju 2021. bila postavljena na postamentima na Korzu. Ovom se emotivnom izložbom izražava zahvalnost volonterkama i volonterima na značajnom doprinosu u ostvarenju cjelokupnog kulturnog programa u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Izložba prati angažman sugrađana kroz volonterske aktivnosti, od pripreme kandidature Rijeke za titulu Europske prijestolnice kulture, preko predprograma u ranijim godinama, s posebnim naglaskom na 2020. godinu, u kojoj je Rijeka i službeno ponijela titulu Europske prijestolnice kulture.

Volonteri su srce prijestolnice jer su bili u srcu stotina kulturnih događanja

Kako i sam naziv izložbe govori, volonteri su srce prijestolnice zato što su bili u srcu stotina kulturnih događanja, a svojim volonterskim angažmanom pokazali su ljubav prema gradu Rijeci kroz preko 8.000 volonterskih sati tijekom tri godine koje izložba prati.

Tekst izložbe je s hrvatskog na engleski jezik prevela volonterka Marijana Mladenić, a tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku lektorirale su volonterke Marina Pauletić i Dženi Kalčić.

„Godinu dana kasnije, ponosni smo što je srce prijestolnice nastavilo kucati, budući da se HKD-ov program volontiranja u kulturi i dalje uspješno razvija, zahvaljujući aktivnim i angažiranim sugrađankama i sugrađanima te ustanovama u kulturi grada Rijeke koji su prepoznali važnost uključivanja zajednice u organizaciju programa koji provode“, ističu u volonterskom programu HKD-a.

Više informacija o uključivanju u volonterski program HKD-a mogu se na stranicama Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, na kojoj se nalazi i prijavnica za volontiranje, a građane se poziva na priključenje i Facebook grupi Volontiram u kulturi.

VIDEO DANA:

Tijekom manifestacije „Hrvatska volontira“ riječki volonteri u kulturi angažirat će se na brojnim aktivnostima
Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske organiziraju dvanaestu kampanju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 11. do 14. svibnja.

Manifestacijom se nastoji potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

Volonteri u kulturi će manifestaciju obilježiti angažmanom na brojnim aktivnostima, u kojima će im pomagati i učenici Osnovne škole Nikola Tesla koji u kulturi volontiraju kroz Školski volonterski klub „Teslići volontiraju“.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja
Views Views