JOŠ AKCIJA ĆE PROVODITI

Na Kikovici provedena akcija nadzora teretnih vozila

Tijekom akcije, u vremenu od 10 do 15 sati, kontrolirano je deset teretnih vozila i pri tome evidentirano 15 prekršaja

U utorak, 19. travnja, na području Kikovice kod Rijeke provedena je ciljana akcija nadzora teretnih vozila. Akcija je provedena u suradnji službenika prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske s djelatnicima Mobilne jedinice carine, Prometne inspekcije, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske s mobilnom stanicom za tehnički pregled vozila.

Tijekom akcije u vremenu od 10 do 15 sati, kontrolirano je deset teretnih vozila i pri tome evidentirano 15 prekršaja. Od navedenih prekršaja, devet je utvrđenih prekoračenja osovinskog opterećenja, četiri neispravnosti vozila, ali i jedan prekršaj vozača koji je vozilom upravljao u vrijeme važeće mu izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom. Kod četiri teretna vozila utvrđeni su i veći tehnički nedostaci.

VIDEO DANA:

Zbog utvrđenih prekršaja, vlasnici teretnih vozila te spomenuti vozač sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija će i u idućem razdoblju nastaviti s provedbom sličnih akcija u prometu radi povećanja ukupne sigurnosti prometa na cestama, kao i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća te stradavanja sudionika u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari