ČESTITKE

Dodijeljene županijske nagrade za kvalitetu u tehničkoj kulturi u 2021. godini

Na svečanosti održanoj u Hotelu Jadran župan Zlatko Komadina uručio je županijske nagrade kojima se odaje priznanje kvaliteti i iznimnim postignućima u tehničkoj kulturi te njihov doprinos daljnjem razvoju tehničke kulture na području županije.

Nagrada za životno djelo „Željko Orešković“ dodijeljena je Kazimiru Mihiću, umirovljenom v. d. tajniku Zajednice tehničke kulture Grada Rijeke i Željku Ugrinu, dugogodišnjem djelatniku i mentoru u području tehničke kulture.

Najuspješnija djelatnica je izvršna direktorica udruge Centar tehničke kulture Rijeka Olivera Stanić, a najbolji mentori Tanja Šebalj – Kocet, učiteljica informatike u OŠ Petar Zrinski Čabar i Tomislav Matić, nastavnik Elektroindustrijske i obrtničke škole u Rijeci.

Borna Čizmarević, učenik OŠ Fran Franković Rijeka i David Turk, učenik Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, najuspješniji su mladi tehničari dok je Nika Bošnjak, učenica Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, najuspješnija mlada inovatorica.

Čestitavši nagrađenima, župan Zlatko Komadina rekao je da Primorsko-goranska županija ima veliku tradiciju u tehničkoj kulturi, ali kako je tehnička kultura i naša budućnost. Podsjetio je da PGŽ putem javnih potreba podupire tehničku kulturu , a među rijetkima i nagrađuje najbolje. Ovom prilikom uputio je čestitke i dobitnicima Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ s područja PGŽ-a, laureatkinji Oliveri Stanić, Rifatu Ramčiću i Klubu informatičara Krk.

U ime nagrađenih, Željko Ugrin se zahvalio na nagradi te poručio mladim inovatorima da budu uporni u svom radu, a čestitkama nagrađenima pridružila se i resorna pročelnica Sonja Šišić te Ružica Kamenjašević, predsjednica Zajednice tehničke kulture PGŽ.

Primorsko-goranska županija nagrađivanjem kvalitete i iznimnih postignuća u tehničkoj kulturi potiče kvalitetan i sustavan rad pojedinaca i udruga te njihov doprinos daljnjem razvoju i ciljevima tehničke kulture na području Županije, a postupak nagrađivanja provodi se u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Primorsko-goranske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja
Views Views