Na Korzu danas hrana 20 svjetskih kuhinja, navečer koncerti Acid Araba, Baba ZuLe i Cinkuša!

U Rijeci se u subotu 7. rujna 2019.g, nastavlja Porto Etno – Festival svjetske glazbe i gastronomije

Podsjećamo da će se gastro program, planiran za petak 6. rujna, zbog lošeg vremena održati u subotu 7. rujna od 10:30 do 17 sati na Trgu 128. brigade HV-a u Rijeci gdje će 20 udruga nacionalnih manjina Rijeke i Primorsko-goranske županije te doseljenici iz raznih dijelova svijeta, pripremati jela svojih nacionalnih kuhinja. Ulaz na gastronomski dio festivala je slobodan, a posjetitelji će degustacijske porcije tradicionalne hrane moći kušati po cijeni od 10 kuna.

Na festivalu će se moći kušati mnoga ukusna jela poput slovačkih njokica s kajmakom i prženom pancetom, pravih talijanskih lazanja, romske šnicle, bosanskog lonca, baklave, bamija, Pancit Palaboka, Shahi Paneera, Coo Cooa i drugih. 

U gastro programu sudjeluju; Zajednica Talijana Rijeka, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” – Pododbor Rijeka, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca „Rušnjak“ PGŽ, Ruski dom – Udruga ruske nacionalne manjine u PGŽ-u, Matica Slovačka Rijeka, Zajednica Albanaca PGŽ, Zajednica Albanaca otoka KrkaMakedonsko kulturno društvo „Ilinden“, Demokratska zajednica Mađara PGŽ, Češka Beseda Rijeka, Slovenski dom – KPD “Bazovica”, Udruga zajednica naroda Bosne i Hercegovine, Bošnjačka nacionalna zajednica, expats Rijeka – Trinidad i Tobago, Madagaskar, Indija, Filipini, Sjedinjene Američke Države.

Iva Bittova
Iva Bittova

Sjajan subotnji glazbeni program počinje u 19:30 u HNK Ivana pl. Zajca gdje će nastupiti češka avangardna violinistica Iva Bittová s Porto Etno orkestrom, a prije njih će nastupiti legendarni riječki Putokazi također u pratnji Porto Etno orkestra.

PORTO ETNO: Putokazi, Iva Bittová i Porto Etno orkestar večeras u HNK Ivana pl. Zajca

Baba
BaBa ZuLa

Program se u subotu nastavlja na Trgu Riječke rezolucije od 21 sat gdje multikulturalni glazbeni miks stvaraju zagrebački Cinkuši, nenadmašni majstori turske psihodelične glazbe 21. stoljeća bend BaBa ZuLa i pariški elektro duo Acid Arab koji spaja zvukove zapadne elektroničke glazbe s istočnim zvucima i vokalima.

Ulaznice

Programi za djecu i programi na riječkoj placi besplatni su za posjetitelje, dok se ulaz na koncerte naplaćuje. Festivalske ulaznice za  subotu na ulazu se prodaju po cijeni od 150 kuna. Dnevne ulaznice za petak i subotu na ulazu koštaju 100 kuna. Popust od 20 % imaju studenti, umirovljenici i nezaposleni. Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, djeca do 12 godina ulaze besplatno uz pratnju roditelja.

Ulaznice za koncert u HNK Ivan pl. Zajca (Iva Bittová, Putokazi i Porto Etno orkestar) u subotu 7. rujna će se prodavati na glavnom ulazu u kazalište po cijeni od 80 kn.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari