AUTOR VEDRAN KLEMENS

Galerija | Na Korzu otvorena izložba ilustracija ‘Navik on živi ki zgine pošteno’ posvećena turističkoj ruti ‘Putovima Frankopana’

Povodom dana pogibije Zrinskoga i Frankopana koji se obilježava 30. travnja, Primorsko-goranska županija i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, na postamentima na riječkom Korzu predstavili su izložbu „Navik on živi ki zgine pošteno“ autora Vedrana Klemensa.

Klemens, po mišljenju mnogih, jedan od najboljih ilustratora domaće dizajnersko- ilustratorske scene, za Kulturno turističku-rutu „Putovima Frankopana“ je izradio dvadeset ilustracija koje na duhovit način prikazuju neke od kaštela, likova Frankopana i poznate uzrečice vezane uz njih.

Kako je istaknuto, ilustracije će služiti za promociju Rute na sajmovima, izložbama i svečanim događanjima, a pripremljene su i za korištenje u popularnim aplikacijama za slanje poruka poput Vibera i Whatsappa. Izložba na kreativan način interpretira frankopansku baštinu, a bogatu povijest ove velikaške obitelji približava mlađim generacijama.

Sa stihom „Navik on živi ki zgine pošteno“ izložbu je otvorio župan Zlatko Komadina izrazivši zadovoljstvo što je postavljena u Rijeci, jednom od frankopanskih gradova.

Resorna pročelnica Sonja Šišić istaknula je kako je od završetka projekta 2021. godine do danas nastavljeno s nizom aktivnosti, prvenstveno u suradnji s lokalnom i turističkom zajednicom, obrtnicima i umjetnicima, podsjetivši na neka od imena koja su dala svoj obol Ruti, uz ostale, Juraj Zigman, Siniša Majkus i ambasadorica Rute Mia Negovetić.

Otvorenju izložbe prisustvovala je i zamjenica župana Marina Medarić, a moguće ju je razgledati na riječkom Korzu do 2. svibnja 2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari