OD 17. DO 23. TRAVNJA

Galerija | Održani su 31. Dani Trsata

Od 17. do 23. travnja 2023. godine održani su 31. Dani Trsata. Raznoliki program raspoređen na nekoliko lokacija posjetili su mnogi građani, a cijela manifestacija završena je na blagdan Sv. Jurja, 23. travnja, svečanom misom u župnoj crkvi koju je predvodio nadbiskup Mate Uzinić.

U ponedjeljak, 17. travnja 2023. godine, svečanim mimohodom ulicama Trsata otvoreni su 31. Dani Trsata.

Za najmlađe posjetitelje 18. travnja održana je interaktivna radionica za djecu u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka- ogranak Trsat.

Srijeda je bila rezervirana za kreativnu radionicu u klubu umirovljenika Trsat, a radionice će se nastaviti održavati srijedom od 15 sati tokom travnja i svibnja.

Na Trsatskom kaštelu odvijao se Trsat escape u kojem su ekipe sudjelovale u potrazi za blagom.

Večer je završila druženjem Vijeća mjesnog odbora Grad Trsat s građanima u prostorijama mjesnog odbora.

Znanstveno popularni skup pod nazivom “Trsat- čuvar Frankopanske baštine” održan je 20. travnja u Hrvatskoj čitaonici Trsat.

Oslobođenje Trsata obilježeno je u petak, 21. travnja 2023. godine, polaganjem vijenaca na spomen obilježje NOB-a u ulici Slavka Krautzeka te na spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Trsatskom groblju. U večernjim satima u Hrvatskoj čitaonici Trsat održana je svečana akademija.

Manifestacija Povratak Frankopana odvijala se u subotu 22. travnja. U jutarnjim satima u Nugentovom parku postavljeni su šatori, a posjetitelji su se mogli iskušati u gađanju lukom i strijelom, izradi metalnih novčića, razgledati sajam starih zanata dok su za najmlađe bili postavljeni drveni vrtuljci. Svi zainteresirani mogli su se provozati u kočiji s konjima. Nakon pucnja iz topa Bakarske straže u 15 sati krenuo je mimohod ulicama Trsata u svečanim odorama, a bitka za Gradinu upriličena je u 18 sati.

Gradska glazba Trsat, s početkom u 20 sati, održala je tradicionalni koncert u Hrvatskoj čitaonici Trsat.

Večernji program upotpunio je koncert Swing Express tria u Nugentovom parku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari