DANAS I SUTRA

Na Korzu počela humanitarna akcija Kuglice dobrih želja. I sutra možete ostaviti svoju želju u kuglici na božićnom drvcu

Humanitarna akcija Kuglice dobrih želja odvijat će se danas i sutra, od 9:30 do 19 sati, a građani će za iznos donacije od 4 eura dobiti kuglicu u koju mogu napisati svoju božićnu želju i potom kuglicu objesiti na centralno božićno drvce na Korzu.

Akcija kuglice dobrih želja u organizaciji Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci odvija se na Korzu već osmu godinu za redom, ove ih je godine pripremljeno 400, a sva prikupljena sredstva bit će donirana udruzi „Uzor“ čije djelovanje obuhvaća programsko suzbijanje nasilja nad ženama i djecom te nasilja u obitelji.

Od samog početka podršku ovoj akciji daje i Grad Rijeka, a ove je godine hvalevrijednu inicijativu riječkih studenata prepoznalo i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u Hrvatskoj pa su tako riječki gradonačelnik Marko Filipović i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan te izvanredni i opunomoćeni norveški veleposlanik Nj.E. Arne Sannes Bjørnstad na božićno drvce na Korzu objesili prve kuglice dobrih želja i pozvali građane da se odazovu ovoj akciji.

Studentice biotehnologije Lucija Depikouzvane i Barbara Prevedan objasnile su kako je akcija svake godine namijenjena nekoj od riječkih udruga.

„Akcija Kuglice dobrih želja pokrenuta je s idejom da se djeluje humanitarno i da se pomogne nekoj od udruga kojih u Rijeci ima puno, tako da svake godine bude neka druga udruga, ali i sa željom da pomognemo svojoj zajednici. Na fakultetu nas ima i iz Rijeke i iz cijele Hrvatske tako da smo na ovaj način željeli pomoći i svojoj zajednici, Riječani svome gradu, a ostali studenti gradu u kojem trenutno žive i studiraju“, istaknule su Lucija i Barbara.

Blagdanska kućica na kojoj se mogu preuzeti kuglice nalazi se ispred zgrade Grada Rijeke, a građanima će prilikom ukrašavanja drvca pomoći volonteri, studenti riječkog Sveučilišta.

Također, svim zainteresiranim građanima volonteri će pomoći da sa 360 photoboothom snime videozapis u 360 ° kojeg mogu jednostavno preuzeti i podijeliti na društvenim mrežama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari