HUMANITARNA NOTA FESTIVALA

Na Korzu počela humanitarna prodaja majica za 24. Festival ‘Homo si teć – Rijeka Run’

Na štandu postavljenom na Trgu 128. brigade HV-a počela je prodaja majica za ovogodišnje 24. izdanje Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć – Rijeka Run“.

Festival sporta i rekreacije svake godine ima i svoju humanitarnu notu, a ove godine prikupljaju se sredstva za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Srce“ Rijeka. Majice se prodaju po cijeni od 7 eura, od čega su 2 eura namijenjena za rad Udruge koja se bavi unaprjeđenjem kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i članova njihovih obitelji, te djeluje u korist izjednačavanja njihovih mogućnosti kroz stvaranje uvjeta za aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Svoju majicu na štand je došao kupiti i zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski. „Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“, osim rekreacije i zdravog načina života, svake godine ima i humanitarno djelovanje i siguran sam da će prikupljena sredstva Udruga Srce kojoj su ove godine ona i namijenjena utrošiti na najbolji mogući način“, rekao je Palčevski i pozvao građane Rijeke i cijele Primorsko-goranske županije da dođu kupiti svoju majicu, time podupru rad Udruge te da sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji.

Homo si teć – Rijeka Run štand na Korzu bit će otvoren svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 sati, te subotom od 10:00 do 13:00 sati.

Festival sporta i rekreacije „Homo si teć – Rijeka Run“ ove godine traje od 25. ožujka do 23. travnja, a do sada je već održana jedna utrka, „539 skok: Utrka Trsatskim stubama“.

Slijede „Molo Longo trk“ 8. travnja; 19. riječki polumaraton 23. travnja; „Homo si teć“ utrka građana 14. travnja i „Mići trk“ utrka za djecu i „Memorijalna Utrka Milke Milinković“, utrka za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe 23. travnja.

Više informacija o Festivalu dostupno je na web stranici www.rijeka.run.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari