DO 7. TRAVNJA

U tijeku prijave za RInovatoRI Spring Camp; Osnovnoškolci stvaraju digitalnog asistenta uz pomoć AI

Do 7. travnja traju upisi u RInovatoRI Spring Camp, koja će se od 19. do 22. travnja održati u Dječjoj kući. U proljetnom kampu naziva brAInstorm osnovnoškolci će imati priliku stvoriti digitalnog asistenta uz pomoć umjetne inteligencije.

„U ovogodišnjem proljetnom izdanju programa, RInovatoRI će se baviti umjetnom inteligencijom, točnije – stvorit će digitalnog asistenta uz pomoć AI i ispitati mogućnost njegove primjene u području edukacije, poslovanja, zdravstva i zabave. Spring Camp 2023 stoga nosi prigodni naziv ‘brAInstorm’, jer osim umjetne inteligencije, u stvaranju i promišljanju digitalnog asistenta bit će potrebna ‘oluja mozgova’ naših polaznika“, ističu o Domu mladih Rijeka.

Spring Camp 2023 brAInstorm održat će za vrijeme proljetnih praznika, od 11. do 14. travnja 2023. na dvije lokacije: prvi dan na Sveučilišnom kampusu, a ostale u Društvenom centru Drenova. Radionice traju od 9 do 13 sati, a prijevoz na relaciji Dom mladih – Društveni centar Drenova – Dom mladih je osiguran.

Tijekom četiri dana kampa učenici osmišljavaju vlastitog ChatBota

Spring Camp započinje na Sveučilišnom kampusu gdje će se RInovatoRI upoznati s temom programa i zajedno s mentorima i voditeljima obići AI demo LAB te dobiti uvid u novitete i gadgete iz područja umjetne inteligencije. Sljedeća tri dana program se odvija u Društvenom centru Drenova. Polaznici će biti podijeljeni u manje timove i unutar njih naučiti kako razviti vlastitog asistenta – ChatBota koristeći dostupne alate i platforme te kako u njega integrirati dodatne funkcije. Sve će to na kraju prezentirati kroz pitch, kako bi uvjerili stručni žiri da je baš njihov ChatBot najbolji i najpotrebniji. Svi polaznici dobit će nagrade za sudjelovanje, a pobjednički tim posebnu nagradu za najbolju ideju i izvedbu. U ovom izazovu sudionicima će pomoći stručni mentori.

Važan dio stručnog tima Spring Campa 2023 predstavljaju njegovi mentori – Damir Medved, direktor projekta EDIH Adria (European Digital Innovation HUB) i dr. sc. Benedikt Perak, Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, koji će pomoći RInovatoRIma u izazovima koje im donosi AI i kreiranju rješenja. U stručnom timu su i voditeljice Doma mladih Josipa Andrušić, učiteljica informatike i Dijana Malinić Mihelić, učiteljica politehnike i informatike, koje su zadužene da riječi stručnjaka i programski elementi i procesi budu prilagođeni uzrastu polaznika te da program bude ne samo edukativan, već i zabavan. Da sve bude koordinirano i organizacijski besprijekorno brine se Irena Križanec, stručni suradnik i voditelj projekata Doma mladih.

Online prijava, prednost polaznicima redovnog programa RInovatoRI

Prijaviti se mogu učenice i učenici šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Prednost upisa imaju polaznici redovnog programa RInovatoRI te učenici škola čiji je osnivač Grad Rijeka.

Cijena Spring Campa 2023 je 15 eura po polazniku. Cijena uključuje radionice, prijevoz tri dana autobusom na relaciji Dom mladih-Društveni centar Drenova-Dom mladih te marende i piće za sudionike.

Program RInovatoRI, pa tako i njegov proljetni dio Spring Camp, sufinanciran je od strane Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke.

Broj mjesta je ograničen na 20 polaznika, a zainteresirani se mogu prijaviti do 7. travnja putem online prijavnice.

Kroz RInovatoRe učenici stječu znanja iz širokog spektra područja vezanih uz poduzetništvo

Program RInovatoRI je izvannastavni edukativni program za razvoj poduzetničkih vještina i kompetencija mladih, a namijenjen je učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola. Kroz program polaznici stječu znanja iz širokog spektra područja vezanih uz poduzetništvo, a posebni fokus je na kreativnom pristupu u rješavanju problema, stvarnim poduzetničkim iskustvima iz okruženja, suvremenim alatima, tehnologijama i inovacijama u poslovnom svijetu te na razvoju vlastitih poduzetničkih ideja.

Program je iniciran i osmišljen od strane Grada Rijeke – Odjela za poduzetništvo, a provodi se u suradnji s Gradskom ustanovom Dom mladih u tri programska pravca: (1) redovni program, (2) Spring Camp i (3) Summer RInnovation Lab.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari