LIJEPA TRADICIJA

Galerija | Na Korzu puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan autizma

Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka djeluje od 1996. godine na području grada Rijeke i svake godine obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2. travnja

Ove je godine to iznimno učinjeno u ponedjeljak 3. travnja kako bi obilježavanju mogla prisustvovati djeca i djelatnici vrtića, škola, ustanova.

Ovogodišnja svečana manifestacija puštanja plavih balona sa gradskog Korza održana je točno u podne, čime će se i Grad Rijeka pridružio velikoj obitelji svih onih koji su simboličnim puštanjem balona podsjetili na prava osoba s autizmom diljem RH i svijeta.

Puštanju balona pridružili su se gradonačelnik Rijeke kao pokrovitelj ovog obilježavanja i zamjenica župana Marina Medarić.

Gradonačelnik Rijeke kazao je kako mu je drago biti danas ovdje sa svima koji institucionalno ili putem udruga pomažu osobama s autizmom šaljući vrlo jasnu poruku da naš grad i županija o stoje iza udruga i institucija koje se bave osobama s autizmom pružajući im pomoć i u tom kontekstu svaka dalja suradnja s gradom je više nego poželjna.

Grad Rijeka već dugi niz godina sudjeluje u obilježavanju Dana autizma, uz brojne europske i svjetske metropole, osvjetljavanjem svojih znamenitosti plavom bojom u večeri 2.04.

Tako je bilo i u nedjelju, 2. travnja 2023. godine, kada su plavom bojom bile osvjetljene fontane na Jadranskom trgu i dizalice na riječkom lukobranu plavim svjetlom u znak potpore svim osobama s autizmom i njihovim obiteljima, uz bok svim metropolama svijeta koje će to također učiniti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari