U ZGRADI KAROLINE RIJEČKE

Na Korzu se uskoro otvara najveća knjižara u Hrvatskoj, evo i kada!

U centru Rijeke uskoro će otvoriti vrata najveća knjižara u Hrvatskoj, objavio je predstavnik V.B.Z.-a, Mladen Zatezalo. Nova knjižara, smještena u zgradi Karoline Riječke na Korzu, prostirat će se na impresivnih 1200 kvadratnih metara. Otvorenje je zakazano za 5. srpnja, a očekuje se da će postati glavno knjižarsko središte zemlje, nudeći širok spektar naslova i vrhunsku uslugu ljubiteljima knjiga.

U sklopu knjižare bit će prostor za promocije, radionice i izložbe, što će dodatno obogatiti kulturnu ponudu grada Rijeke. Prva promocija već je planirana za 8. srpnja, kada će biti predstavljen novi roman Aleksandra Hemona, “Bejturan i ruža”.

Ova inicijativa ne samo da će učvrstiti status Rijeke kao ključnog knjižarskog središta u Hrvatskoj, već će zajedno s poznatim festivalom Vrisak značajno doprinijeti kulturnoj sceni grada.

V.B.Z. je ponovno potvrdio svoju posvećenost promicanju književnosti i podršci književnim stvaraocima, dok će Rijeka nastaviti graditi svoj ugled kao ključni kulturni centar u regiji.

Projekt podržavaju Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te program Kreativna Europa Europske unije. Partneri na ovom značajnom projektu su Grand hotel Bonavia, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dječja kuća, Dnevni boravak, Gradska knjižnica Rijeka te Hrvatska gospodarska komora – Zajednica nakladnika i knjižara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari