NOVA ATRAKTIVNA RUTA

Galerija | Na Krku otvorena obilaznica Planinarskim putovima Frankopana; Komadina: “Promocija cjelokupnog područja PGŽ-a

Župan Zlatko Komadina na Krku je otvorio novu atrakciju Kulturno-turističke rute, Planinarsko-turističku obilaznicu Planinarskim putovima Frankopana, realiziranu u suradnji Primorsko-goranske županije i Planinarskoga društva Tuhobić.

Simbolično, otvorena je u Kaštelu Gradec, na dan pogubljenja Frana Krste Frankopana i Petra Zrinskog u Bečkom Novom Mjestu. U sklopu programa je predstavljen koncept razvoja Planinarskih putova Frankopana te je obilježen međunarodni Dan utvrđenih gradova, a nakon čega su se posjetitelji okrijepili uz specijalitete domaćih OPG-ova.

Sve točke kulturno-turističke rute Putovima Frankopana povezane su u koncept planinarsko-turističke obilaznice koja nudi planinarenje, pješačenje i kulturno-povijesne obilaske. Uz 20 točaka rute Frankopana dodaje se još 21 točka planinarske rute koje su zemljopisno ili na neki drugi način povezane s Frankopanskim točkama, a međusobno čine cjelinu pod nazivom Planinarskim putovima Frankopana.

Za potrebe ove planinarsko-turističke obilaznice izrađen je i posebni dnevnik za prikupljanje žigova po točkama rute, u skladu s ostatkom vizualnog identiteta Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana, a s obzirom na broj i vrstu prikupljenih žigova dodjeljuju se brončane, srebrne i zlatne plakete.

“Ovom rutom stvaramo još jednu priču koja je temelj za promociju cjelokupnog područja PGŽ-a i njenih kulturnih, povijesnih i prirodnih vrijednosti, koja otvara nove mogućnosti u kreiranju i ponudi turističkih i izletničkih sadržaja, ali i uključivanje lokalnog stanovništva”, rekao je župan Zlatko Komadina zahvalivši svojim suradnicima i PD Tuhobić na pripremi staze.

Na svečanosti otvorenja staze sudjelovala je i ambasadorica projekta Mia Negovetić, a veliki i mali planinari iz Primorsko-goranske i Ličko-senjske te gosti iz Slovenije, imali su prilike vidjeti i izložbu crteža učenika županijskih osnovnih škola na temu kaštela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari