NAJBOLJI HRVATSKI JAZZERI

Na Ljetnoj pozornici u Opatiji u petak započinje 20. Liburnia jazz festival

Liburnia Jazz Festival ne odustaje jer JAZZ MUST GO ON! Gotovo svi najveći jazz festivali su otkazali ovogodišnje izdanje (Montreaux, North Sea, Umbria jazz), ali oni se ne daju.

Festival započinje u petak, 2. srpnja nastupom Branimir Gazdik Quarteta i Bruno Mičetić Quinteta na Ljetnoj pozornici s početkom u 21:30 sati.

Liburnia Jazz ove godine slavi i obljetnicu – 20. rođendan i namjera im je proslaviti ga s ljudima koji su s njime bili od samog početka, glazbenicima koji su na njemu stasali i publikom koja je na koncertima uživala, svima onima koji su dijelili isti san i održavali festival živim dugih 20 godina.

Na 20. Liburnia Jazz Festivalu nastupit će najbolji hrvatski jazzisti, a igrom sudbine ispalo je da su ove godine to upravo liburnijski glazbenici. BRANIMIR GAZDIK i IVAN PEŠUT dobitnici su ovogodišnje nagrade Porin za najbolju jazz skladbu i najbolji instrumentalni album, BRUNO MIČETIĆ osvojio je hrvatske pozornice i izdao novi album, ELVIS STANIĆ pomladio i izokrenuo pristup vlastitim kompozicijama, a kao s trešnjom na vrhu rođendanske torte – Festival završava na jazz boatu s JED BECKER’S BLUES TRIOM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari