ADRIATIC DEPTH TROPHY

NA NAJDUBLJEM DIJELU KVARNERA! Od 5. do 12. rujna održava se međunarodno natjecanje u ronjenju na dah

Foto: Srđan Vranjić

Adriatic Depth Trophy – dubinsko prvenstvo Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske održavat će se od 5. do 12. rujna, na području između Krka i Cresa, na najdubljem dijelu Kvarnera

Svoj su dolazak najavili i natjecatelji iz Francuske, Kolumbije, Kube, Brazila, Maroka, Italije, Njemačke, Paname, Meksika i Grčke koji će se moći natjecati u sve četiri službene kategorije, a po prvi puta u povijesti ronjenja na dah, natjecanje će biti spojeno s CMAS federacijom i službena CMAS utakmica.

Posebnost Adriatic Depth Trophy je i u tome što će se tijekom natjecanja i priprema provoditi detaljni medicinski monitoring natjecatelja, jer su ekstremni sportovi, a među njima i ronjenje na da aktualna tema u znanstvenim i sportskim krugovima zbog ekstremnih uvjeta kroz koje ronioci prolaze.

Ronjenje na dah je sport koji eksponencijalno raste u svijetu, ali i u Hrvatskoj gdje se zbog položaja i klime te tradicije podvodnog ribolova imamo ne samo sve veći broj rekreativaca nego i izuzetno uspješnu reprezentaciju i sportaše svjetskog ugleda.

Organizator natjecanja je AIDA Hrvatska – organizacija koja organizira natjecanja, promovira ronjenje na dah i educira o ronjenju na dah.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari