SEMAFOR S LED EKRANOM

Galerija | Na nogometnom igralištu Krimeja predstavljan novi stadionski semafor

Na nogometnom igralištu Krimeja, na kojem se za tu prigodu odigrao prijateljski susret ekipa pionira NK Orijenta, predstavljan je novi stadionski semafor s LED ekranom ukupne vrijednosti 70.500,00 eura, od čega su po 25.000,00 eura osigurali Primorsko goranska županija i Grad Rijeka dok je Rijeka sport osigurao 20.500,00 eura.

Radovi su obuhvaćali nabavu i montažu novog semafora dimenzija 6,72 x 3,84 metara koji se sastoji od 28 međusobno spojenih kabineta, a postavljen je na sjeveroistočnom dijelu igrališta, odnosno iza sjevernog gola.

Predstavljanju su prisustvovali župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, Igor Butorac, direktor Rijeka sporta i predsjednik kluba NK Orijenta Saša Matijaš.

„Ovo je nastavak dobre suradnje Županije i Grada na revitalizaciji nogometne infrastrukture, što je logično, jer se najveći broj mladih i djece bavi upravo nogometom. Nastavit ćemo s ulaganjem u igrališta, a slijedi onaj na Kantrida i u konačnici Trsat. Drago mi je da mladi igrači Orijenta imaju krasan teren i lijepi standion“, rekao je župan.

Gradonačelnik Filipović naglasio je kako je u proteklom razdoblju uložen velik trud i značajna sredstva u visini od 1,3 milijuna eura da se ovaj gradski stadion, izgrađen davne 1923. godine, učini prikladnim domom NK Orijenta pogodan za utakmice 2. HNL lige. Ulaganja su ujedno omogućila da se jedan širi krug Riječana bavi sportom, ali su i zalog nekim novim generacijama da stasaju u dobre sportaše, rekao je Filipović i naglasio da ove godine NK Orijent obilježava značajnu, 105. obljetnicu kluba.

Uz zahvale Županiji i Gradu, Matijaš je rekao da mu je novi semafor bila dugogodišnja želja, no da ne misle stati samo na tome te najavio daljnje investicije u obnovu ulaza u stadion s prodajnim prostorom.

Osim nabavke i montaže novog stadionskog semafora, nabavljen je i software za dislocirano upravljanje audio i video sadržajima na semaforu. Također, izrađena je i nosiva konstrukcija za semafor te su obavljeni i popratni elektroinstalaterski, zemljani i ličilački radovi, a direktor Butorac podsjetio je da se radi o trećem projektu ulaganja u sportsku infrastrukturu koji je realiziran zajedničkim sredstvima Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Podsjetimo, do sada su zajedničkom suradnjom Grada i Županije obnovljena dva nogometna igrališta, Robert Komen na Podmurvicama i igralište u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Belveder, na kojima su, pored ostalog, zamijenjena umjetna trava, uređene svlačionice i vanjski dijelovi stadiona.

Predstavljanju su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Iva Erceg, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac te predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Danijela Bradamante.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari