KOLEGIJ GRADONAČELNIKA

Na nogometnom igralištu SRC Belveder kreće obnavljanje umjetnog travnjaka

Foto: Rijeka

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović održao je danas prvi kolegij gradonačelnika u ovom mandatu

Na kolegiju je, između ostaloga, istaknuto da je Grad Rijeka podržao inicijativu TD Rijeka sport te će se sa 150 tisuća kuna financirati troškove obnavljanja travnjaka nogometnog igrališta SRC Belveder, kao dio programa Grada Rijeke sveobuhvatnog obnavljanja travnjaka na nogometnim igralištima u vlasništvu Grada Rijeke.

Kako je kazao pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković, radovi na obnavljanju počinju danas i trajat će desetak dana.

„U Gradu Rijeci trenutno je aktivno skoro dvije tisuće registriranih nogometaša, u 61 ekipe raznih uzrasta i kategorija natjecanja, te uz stručni nadzor 89 stručnih djelatnika registriranih u klubovima. Na raspolaganju klubovima su četiri nogometna igrališta u vlasništvu Grada Rijeke. S obzirom na velik fond korisnika i dnevno intenzivno korištenje terena za treninge i utakmice, očekivano dolazi do oštećenja travnjaka te potencijalnih mogućnosti za ozljede sportaša. Stoga se travnata podloga mora redovito obnavljati“, kazao je pročelnik Ivanković.

Gradonačelnik Filipović podsjetio je cilj do kraja mandata obnoviti i redovito održavati sve umjetne travnjake nogometnih igrališta, u što će se sufinanciranjem uključiti i Primorsko-goranska županija.

„Obnova travnjaka uvelike će utjecati na kvalitetu odvijanja sportskih aktivnosti, a posebice NK Lokomotiva, koji u najvećoj mjeri koristi ovo igralište“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views