EVO DETALJA

U nedjelju na Platku 12. Carnival Snowboard Session, stiže 30-tak netjecatelja iz četiri zemlje!

Ovu nedjelju Platak će ugostiti 12. Carnival Snowboard Session koji će ujedno biti i prvenstvo Primorsko-goranske županije u snowboardu, najavljeno je u sjedištu Primorsko-goranske županije, ujedno i pokrovitelja ove manifestacije

Tridesetak natjecatelja iz Austrije, Hrvatske, Ukrajine i Slovenije natjecat će se u disciplini slopestyle odnosno izvođenju akrobacija na skakaonicama i elementima, i to u kategorijama: djeca, juniori i seniori, a ocjenjivat će se ženska i muška kategorija. Nagrađuju se prva tri mjesta. Nagradni fond vrijedan je 1.000 eura.

PGŽ podupire manifestaciju

Kako je uvodno istaknuo zamjenik župana Vojko Braut, nakon natjecanja u ski bikeu na Platku, slijedi već tradicionalni Carnival Snowboard Session koji se održava u sklopu Riječkog karnevala, a PGŽ ga podupire drugu godinu za redom, i to s iznosom od oko 6.600,00 tisuća eura u ovoj godini.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, predsjednik Snowboard kluba Nine, ujedno organizatora manifestacije, Miodrag Toskić, županijski vijećnik Leo Pavela te meštar Sandi s kraljicom Riječkog karnevala.

Peršić Živadinov izrazila je zadovoljstvo što iz godine u godinu ova manifestacija prerasta u sve veću i značajniju, kako za sportaše, tako i za turizam. Posebice jer privlači natjecatelje i posjetitelje iz susjednih zemalja koja su nam potencijalna tržišta te se održava na Platku, mjestu velikih županijskih investicija.

CSS se prvi put održava na “brdu uživanja”

Toskić je istaknuo kako je ovo prvi put da se CSS održava na “brdu uživanja” te pohvalio infrastrukturu, posebice snowboard parka, uz zahvalu svim podupirateljima – Primorsko-goranskoj županiji, TZ Kvarneru, TZ Grada Rijeke, Skijaškom savezu PGŽ, Goranskom sportskom centru te KIGO.hr koji medijski pokriva natjecanje.

Naveo je da program starta u 11.00 sati kada su na rasporedu treninzi. Slijede kvalifikacije te potom finale djece u 14.30 sati i seniori u 15.00 sati. Dodjela nagrada predviđena je za 16.00 sati. Za atmosferu na stazi će se pobrinuti DJ Dog i voditelj David Puharić. Poslije proglašenja najboljih, organiziran je after party u X-baru na dnu staze Radeševo.

Kako napominju organizatori, aktivnosti 12. Carnival Snowboard Sessiona neće remetiti uobičajeni rad staza na Platku.

Vijećnik Pavela najavio je da će se o natjecanju snimiti polusatna emisija koja će se emitirati na pet televizija diljem Hrvatske što je od iznimne važnosti za, kako ga je nazvao, najveće skijalište u Hrvatskoj. Izrazio je nadu da će se uskoro krenuti u izgradnju smještajnih kapaciteta što bi rezultiralo razvojem Platka u cjelogodišnji skijaški resort.

Meštar Sandi, uz poruku “Živio pust!” rekao je da očekuje dobru zabavu te pozvao sve građane i građanke da u nedjelju posjete Platak.

Prijave za natjecatelje su još uvijek otvorene na internetskoj stranici Carnival Snowboard Sessiona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari