ZABAVA POD MASKAMA

Pred Riječanima je izuzetno bogat karnevalski tjedan, pogledajte što nas sve čeka!

Pred nama je izuzetno programski bogat karnevalski tjedan u kojem neće nedostajati dobre zabave i maštovitih karnevalskih kostima

Već sutra možete uživati u tradicionalnom karnevalskom koncertu Gradske glazbe Trsat u Hrvatskoj čitaonici na Trsatu s početkom u 19 sati.

Dobrovoljno darivanje krvi u Tower centru Rijeka

U petak  10. veljače kreće prva od brojnih humanitarnih akcija u sklopu Karnevala – od 14 do 18 sati u Tower Centru Rijeka održat će se Dobrovoljno darivanje krvi

Tower Center Rijeka već četvrtu godinu zaredom u svojim prostorima organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a poziva se posjetitelje, zaposlenike, ali i riječke karnevaliste da daruju krv i da se pridruže ovoj lijepoj gesti. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se na 3. katu, a svi sudionici ove humanitarne akcije na dar će dobiti mali znak pažnje Tower Centra Rijeka i Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. Organizatori poručuju „Darujemo srcem, darujmo krv u što većem broju.”

Maškarani tanci va Pašcu već su tradicionalno dio karnevalskih događanja, pa tako i ove godine možete svaki petak od 21 sat uživati u Domu Pašac na ludoj karnevalskoj zabavi.

CARnevalska povorka u subotu

Subota, 11. veljače u ranim popodnevnim satima, rezervirana je za treće izdanje motorne maškarane manifestacije – CARnevalsku povorku

CARnevalska povorka počinje u 12 sati na Autokinu ex. Tenk na Trsatu, vozi se pripremljenom rutom kroz cijeli grad, a završava pod samim stadionom na Kantridi.  Cijelu povorku predvodit će veliki turistički autobus koji pršti zabavom i muzikom, a za to će se pobrinuti grupa Fiesta.

Svako vozilo plaća kotizaciju za sudjelovanje: motocikli 10 eura, osobni atomobili 25 eura te vozila za 6-8 ljudi 35 eura. Karte se mogu kupiti u Caffe baru Red Hot te u Fine Foodu Mamma Mia. Vozila moraju biti tehnički ispravna i registrirana.

Karnevalske zabave

Večernji sati u subotu rezervirani su za Export Deltu i Dom Zamet. U Export Delti tradicionalno se održavaju Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom, a ovaj vikend izvrsna karnevalska atmosfera zagarantirana je uz grupu Vigor, koja na pozornicu izlazi u 21 sat. Karte su u prodaji u Dallas Music shopu i na ulazu u Export Deltu na dan koncerta. Cijena karata u pretprodaji je 6 eura, a na dan koncerta 8 eura. U Domu Zamet na programu su maškarani tanci uz grupu Cukar&Caffe od 21 sat.

Torpedo Carnival Run u nedjelju

U nedjelju, u 10 sati na Molo Longu, u sklopu jubilarnog 40. Riječkog karnevala,  i uz suradnju Turističke zajednice grada Rijeke, Triatlon kluba Rival i sportske udruge Torpedo Runners održat će se 7. kolo Riječke Zimske lige 22/23 – Torpedo Carnival Run.

Triatlon klub Rival vas poziva da se pridružite ovogodišnjem izdanju “Riječke Zimske lige u trčanju 22/23 – Igor Malešević”, koja se održava od 2004. i ove sezone slavi svoje 19. izdanje. Okuplja sportaše i rekreativce svih uzrasta iz svih krajeva Hrvatske i okolnih zemalja.

Zimska liga nije samo utrka, ona je mjesto upoznavanja, druženja i dobrog provoda, jer zna se da je nakon svake utrke fešta. Nakon Kostrene, Fužina, Kastva, Kraljevice, Bakra i Čavli, pretposljednje kolo ovosezonske rekordne Riječke Zimske lige održat će se u Rijeci, a trčat će se točno 5 kilometara po savršeno ravnoj stazi, odnosno 2 kruga po omiljenoj Riječkoj šetnici.

U skladu s petim godišnjim dobom čiji se vrhunac očekuje u nedjelju 19. veljače kad je na rasporedu Međunarodna karnevalska povorka, trkači su pozvani, ovaj puta maskirani, protutnjati Molo Longom. 

Podizanje startnih brojeva na Molo Longu kreće od 9 sati, za dobru glazbu pobrinut će se DJ Tuni, od 9 i 30 sati do starta u 10 sati trkače i navijače zagrijavat će Zametski zvončari, a u 11 sati najboljim trkačima i maskama nagrade će uručiti kraljica Riječkog karnevala Maja Babin i Meštar Sandi.

Prvih 200 prijavljenih trkača u startnom paketu čeka Carnival run marama za glavu, krafna, ručak, kuhano vino, magnezij, energetski napitak i energetski gel. Prijave su u tijeku na https://bit.ly/3Ya9NFH  . Dođi, trči i budi što želiš!

12. Carnival Snowboard Session

U nedjelju, 12. veljače, Platak će ugostiti 30-ak natjecatelja na 12. Carnival Snowboard Sessionu, koje će ujedno biti i prvenstvo Primorsko-goranske županije u snowboardu.

Natjecatelji 12. Carnival Snowboard Sessiona, kojih se očekuje 30-ak iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, natjecat će se u disciplini slopestyle, odnosno izvođenju akrobacija na skakaonicama i elementima, tzv. trikova, prilikom spuštanja niz.

Sve će započeti treningom u 11 sati koji služi tome da se natjecatelji upoznaju sa stazom te zagriju za natjecanje. Natjecatelji će biti podijeljeni u sljedeće kategorije: djeca, juniori i seniori, a ocjenjivat će se ženska i muška kategorija.

Nagradni fond vrijedan 1.000 eura, najboljem u kategoriji seniora donosi 400 eura, dok će najbolja seniorka primiti 150 eura. Svi koji stanu na jednu od dvije snowboard staze – dječju ili seniorsku – imat će prilike pokazati najbolje što znaju u kvalifikacijskoj rundi, nakon koje je na sucima Vidu Bariću i Moreni Makar da odluče tko je bio najbolji te ide u finalnu rundu, a potom i tko je izveo najatraktivnije pokrete, bio najkonzistentniji i najraznovrsniji te zaslužio titulu pobjednika. Prijave za natjecatelje su još uvijek otvorene na internetskoj stranici Carnival Snowboard Sessiona.

Za atmosferu na stazi brinut će se DJ Dog i komentator/voditelj David Puharić. Poslije proglašenja najboljih, koje je predviđeno u 16 sati, organiziran je after party u X-baru na dnu staze Radeševo u snowboard parku.

Dječja reduta na Zametu

Riječki karneval uvijek misli i na najmlađe sudionike, pa je tako i ove nedjelje organizirana Dječja reduta na Zametu s početkom u 16 sati. Sve posjetitelje zabavljat će DJ Tommy, plesni centar Beat i mići Zametski zvončari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari