RADI SE I NA SUSTAVU ZASNJEŽENJA

Na Platku uskoro kreće gradnja nove žičare! Nastavljaju se investicije PGŽ u “brdo uživanja”

Građevinska operativa od danas je ponovno na Platku gdje se nastavljaju radovi na sustavu za zasnježenje koji bi trebali biti gotovi do početka sljedeće zimske sezone, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

Rekao je da će time projektirani sustav zasnježenja biti u cijelosti dovršen.

“Počinjemo s radovima na Zavoju 19, Pribenišu i Baby liftu. To znači da će do sljedeće zimske sezone sustav za zasnježenje pokrivati skijaške staze Radeševo 1, Radeševo 2, Zavoj 19, Pribeniš i Baby lift. Na taj bi način u zimsku sezonu trebali ući sigurnije što se tiče snježnog pokrivača, na zadovoljstvo svih skijaša, a pogotovo onih najmanjih. Vrijednost ovih radova je blizu 3,5 milijuna kuna“, naglasio je Alen Udovič.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan najavio je i skori početak realizacije drugog velikog projekta, izgradnje četverosedežnice za Radeševo.

“Pred dovršetkom je natječajna procedura i krećemo u postupak odabira izvođača, a riječ je o investiciji vrijednoj 35 milijuna kuna. Sustavnim faznim pristupom Županije stvara se suvremeni sportsko rekreacijski centar sa sadržajima koji će omogućiti cjelogodišnje korištenje i unaprijediti sport i rekreaciju te koji može optimalno koristiti raspoložive prirodne resurse. Podsjećam da je Županija kroz deset godina uložila u Platak gotovo 70 milijuna kuna. Najveći dio odnosi se na krupne infrastrukturne zahvate, uređenje ceste, izgradnju parkirališta te akumulacijskog jezera sa sustavom zasnježenja, ali i na puno ostalih cjelogodišnjih sadržaja namijenjenih rekreativcima i izletnicima. U ovoj godini planiramo i nove sadržaje na dječjem igralištu pored Velikog doma, a nastavit će se i uređenje preostalih dionica županijske ceste do Platka – od parkirališta do Velikog doma dužine 0,5 km te početna dionica od državne ceste D3 u dužini od 1,5 km“, rekao je pročelnik Krpan.

Pročelnica UO za sport, kulturu i tehničku kulturu Sonja Šišić istaknula je da PGŽ kroz Goranski sportski centar uspješno preoblikuje Platak u suvremeno odredište s raznovrsnom ponudom za aktivan cjelogodišnji boravak u prirodi.

„U posljednjih nekoliko godina Platak je dobio brojne nove sadržaje od kojih su u ljetnom periodu svakako najatraktivniji sportski tereni i igrališta opremljeni različitom sportskom opremom, kao i lokacije za druženja u prirodi na uređenim lokacijama za piknik“, rekla je Šišić te dodala da se organizacijom niza događanja i manifestacija na Platak privlači velik broj posjetitelja.

„Već sljedećeg vikenda, u organizaciji Saveza sportske rekreacije Primorsko-goranske županije, organizira se tradicionalni Festival sportske rekreacije prepun sportsko rekreativnih aktivnosti na otvorenom i to sve do rujna 2021. Pozivamo sve naše sugrađane, bez obzira na dob, da se uključe i čim više borave na našem Brdu uživanja“, poručila je Šišić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari